[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 1-12 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط انواع اسیدهای چرب دریافتی از گروه‌های مختلف غذایی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران
پانته آ صالحی، مطهره حسنی، مجتبی فلاح کذابی، فیروزه حسینی، پروین میرمیران*
دکتری تخصصی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (1202 مشاهده)

سابقه و هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط دریافت انواع اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع از گروه‌های مختلف غذایی با خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان تهران انجام گرفت.
مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بر پایه جمعیت در قالب مطالعه قند و لیپید تهران بود که بر روی 6412 بزرگسال
( 19 سال ) تهرانی انجام گرفت. اطلاعات تغذیه‌ای با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری شد.  گلوکز ناشتای خون، فشار خون، غلظت کلسترول، تری گلیسرید سرم وHDL-C  اندازه‌گیری شد. سندرم متابولیک بر طبق معیارهای پانل درمانی بزرگسالان تعریف شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که مردان و زنانی که در چارک بالای مصرف SFA قرار داشتند ارتباط معنی‌داری را با سندروم متابولیک نشان دادند (05/0p<). همچنین رابطه مستقیمی بین مصرف PUFA(n-6) با سندروم متابولیک در مردان دیده شد (05/0p<) و در مردانی که مصرف PUFA(n-3) در آنها در چارک‌های دوم و چهارم قرار داشت، ارتباط معکوسی با سندروم متابولیک دیده شد (03/0p=)، در حالی که ارتباط معنی‌داری بین هیچ یک از چارک‌های دریافتی PUFA(n-3) و ابتلا به سندروم متابولیک در زنان دیده نشد (34/0p=). ارتباط معکوسی بین دریافت در چارک‌های سوم و چهارم SFA گروه روغن جامد حیوانی با سندروم متابولیک مشاهده شد (02/0p=).
نتیجه گیری: یافته‌های مطالعه نشان داد که ارتباط معکوسی بین دریافت اسیدهای چرب اشباع از گروه‌های مختلف غذایی با سندروم متابولیک وجود دارد. همچنین ارتباط مستقیمی بین دریافت اسیدهای چرب امگا 6 از گروه‌های مختلف غذایی با سندروم متابولیک در مردان مشاهده شد.

واژه‌های کلیدی: سندروم متابولیک، گروه‌های غذایی، بزرگسالان، چربی‌های اشباع، چربی‌های غیر اشباع
متن کامل [PDF 226 kb]   (366 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi P, Hasani M, Fallah M, Hosseini F, Mirmiran P. Association of Dietary Fatty Acids Intakes From Various Food Groups With Metabolic Syndrome In Tehrani Adults. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2018; 12 (4) :1-12
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2306-fa.html

صالحی پانته آ، حسنی مطهره، فلاح کذابی مجتبی، حسینی فیروزه، میرمیران پروین. ارتباط انواع اسیدهای چرب دریافتی از گروه‌های مختلف غذایی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1396; 12 (4) :1-12

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2306-fa.html



دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3708