:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 503-495 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نقش باکتری انتروکوک فکالیس در مهار رشد باکتری استافیلوکوک ارئوس از طریق تولید یک ترکیب ضد میکروبی
مهسا یگانه* ، آنیتا خنافری ، محمد رضا فلاحیان ، انوشه شریفیان
چکیده:   (9755 مشاهده)
سایقه و هدف: هدف از انجام این تحقیق، بررسی نقش باکتری انتروکوک فکالیس در مهار رشد باکتری استافیلوکوک ارئوس از طریق تولید یک ترکیب ضد میکروبی می‌باشد. مواد و روش ها: پس از کشت انتروکک فکالیس با مشخصه PTCC1394 و ATCC9854 در محیط کشت BHI agar ، سانتریفوژ و جداسازی توده میکروبی، ماده ضدمیکروبی آن توسط روش دیالیز خالص سازی شد.اثر ضدمیکروبی ترکیب حاصل بر باکتری‌های شاخص گرم مثبت و گرم منفی به روش چاهک مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: واحد فعالیت، فعالیت اختصاصی و ضریب تخلیص این ترکیب پس از دیالیز، افزایش یافت و غلظت، فعالیت کل، و میزان پروتئین کل، پس از دیالیز، کاهش یافت. قطر هاله عدم رشد و کمترین غلظت باکتریواستاتیکی ایجاد شده، توسط ترکیب ضد میکروبی ، پس از دیالیز، بر روی باکتری استافیلوکوکوس ارئوس بود. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از ترکیب ضد میکروبی، انتروکوکوس فکالیس با مشخصه PTCC1394 ، می‌تواند از طریق تولید یک ترکیب ضد میکروبی، نقش گسترده ای به عنوان پروبیوتیک در صنعت غذا ایفا نماید. واژگان کلیدی: اثر ضدمیکروبی، انتروکوک فکالیس، پروبیوتیک
واژه‌های کلیدی: اثر ضدمیکروبی، انتروکوک فکالیس، پروبیوتیک
متن کامل [PDF 183 kb]   (3378 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/19 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها