تأثیر دریافت پروبیوتیکها در پیشگیری از عود واژینوز باکتریال
|
عزیز همایونی راد ، سکینه محمد علیزاده چرندابی ، سمیه زیادی* ، الناز واقف مهربانی ، مریم سلیمانی |
|
|
چکیده: (7151 مشاهده) |
واژینوز باکتریال (BV) از رایج ترین مشکلات دستگاه تناسلی در سنین باروری میباشد که در اثر غلبهی میکروارگانیسمهای مختلف بر فلور طبیعی واژن ایجاد میشود و باعث عوارض جدی مانند ناباروری و زایمان زودرس در بارداری میگردد.BV معمولا با مترونیدازول و کلیندامایسین درمان میشود؛ اما این داروها از عود بیماری پیشگیری نمیکنند. بر اساس مطالعات انجام گرفته، تعداد لاکتوباسیلها در واژن زنان با واژینیت باکتریایی در مقایسه با زنان سالم به طور چشمگیری پایینتر است. لذا در تلاش برای نرمالسازی فلور واژن، تجویز خوراکی یا داخل واژینال لاکتوباسیل بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف، یافتن مؤثرترین پروتکل جهت کاربرد پروبیوتیکها در درمان و پیشگیری از عود BV میباشد.
مقالات وارد شده از میان کارآزماییهای بالینی ایندکس شده در PubMed و Science Direct و Cochraneدر بین سالهای 1990 تا 2011 و با کلیدواژههای Bacterial Vaginosis ،Urinary Tract Infection ،Infection Urogenital وProbiotics انتخاب شدهاند.
پروبیوتیکهای مصرف شده از طریق خوراکی با صعود به واژن پس از گذشتن از رکتوم و اشکال مصرفی واژینال، به طور مستقیم در دیوارهی واژن جایگزین شده و با اتصال به دیواره اپیتلیوم واژن و مهار اتصال گاردنلا به آن و ایجاد و حفظ محیط اسیدی با تولید H2O2 و اسید استیک، نقش مهمی در درمان و پیشگیری از عود BV بازی میکنند؛ بر اساس مطالعات انجام گرفته، دریافت L. acidophilus ، L. rhamnosus GR-1
و L. fermentum RC-14 با دوز مصرفی روزانه بیش از CFU108 و به مدت دو ماه، میتواند بیشترین تأثیر را در درمان و پیشگیری از عود BV داشته باشد. دریافت پروبیوتیکها در دو شکل غذایی و مکمل مؤثر میباشد ولی مصرف آن بصورت مواد غذایی از نظر بیماران قابل قبولتر، راحتتر و لذا مورد پیشنهاد میباشد.
با توجه به وجود اختلاف نظرها در این زمینه، انجام کارآزماییهای بالینی با رعایت اصول تحقیق و تعداد نمونه کافی جهت تعیین بهترین روش کاربرد مواد لبنی حاوی پروبیوتیکها مورد نیاز است.
واژههای کلیدی: پروبیوتیک، واژینوز باکتریال، عفونتهای ادراری- تناسلی |
|
واژههای کلیدی: پروبیوتیک، واژینوز باکتریال، عفونتهای ادراری- تناسلی |
|
متن کامل [PDF 356 kb]
(8715 دریافت)
|
نوع مقاله: مروري |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/12/27 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|