[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 6-1385 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 61-57 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر دو دوز ویتامینC بر غلضت سرمی مس و فعالیت آنزیم
معصومه توفیقی* ، آزاده امین پور ، مسعود کیمیاگر ، بنفشه گلستان
، Tofighii@yahoo.com
چکیده:   (12894 مشاهده)
سابقه و هدف: مطرح بودن بحث مگادوزهای اسید آسکوربیک و آثار مفید آن در پیشگیری از بروز و درمان بعضی از بیماریها و همچنین در دسترس بودن این ویتامین در مقادیر زیاد و ارزان، سبب استفاده بی رویه از این ویتامین شده است. اما در عین حال، نگرانیهایی در مورد برخی اثرات سوء این ویتامین نیز وجود دارد. این تحقیق به منظور تعیین تأثیر دو دوز اسید آسکوربیک بر غلظت سرمی مس و فعالیت آنزیم سرولوپلاسمین در مردان سالم انجام گرفت. مواد و روشها: پژوهش حاضر با روش کارآزمایی بالینی دوسوکور درسال 1378در انستیتو تحقیقات تغذیه ای وصنایع غذایی کشور، روی 36 داوطلب سالم غیرسیگاری با میانگین سنی 3 22 سال و ساکن در خوابگاه به مدت شش هفته صورت پذیرفت. داوطلبان به طور تصادفی به سه گروه با دریافت روزانه دوز 500 میلی گرم (1) و 1000 میلی گرم (2) اسید آسکوربیک و گروه کنترل (3) تقسیم شدند. نمونه های خون ناشتا قبل از شروع و پایان دوره مطالعه، جمع آوری شد. میزان غلظت مس سرم با دستگاه جذب اتمی، فعالیت آنزیم سرولوپلاسمین سرم و اسید آسکوربیک خون با روش کلریمتری اندازه گیری شد. الگوی مصرف روزانه مواد غذایی از طریق پرسشنامه 24 ساعت یاد آمد خوراک برای یک روز در شروع و پایان مطالعه ثبت و ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمونهای ویلکاکسون و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میانگین سطح اسید آسکوربیک خون در شروع مطالعه در گروههای 3 ، 2 و 1 به ترتیب 24/0±75/0 ، 22/0±74/0 و17/0±73/0میلی گرم در دسی لیتر بود. افزایش مشاهده شده در پایان مطالعه در گروههای فوق به ترتیب(04/0 P=) 23، (001/0= P)76و (001/0= P)67 درصد بود که از نظر آماری، معنی دار بود. میانگین فعالیت آنزیمی سرولوپلاسمین درشروع مطالعه درگروههای 3 ، 2 و 1 به ترتیب 83/4±10/1 ، 98/1±04/21 و 13/2±69/20 میلی گرم دردسی لیتر بود که کاهش مشاهده شده در گروه1000 میلی گرم اسیدآسکوربیک (001/0= P)17 درصد و معنی دار بود. میانگین غلظت مس سرم در شروع مطالعه در گروههای 3 ، 2 و 1 به ترتیب 26/15±25/88 ، 14/8±04/78 و 83/16±04/86 میکروگرم در دسی لیتر بود و کاهش مشاهده شده در هر سه گروه در هفته ششم از لحاظ آماری، معنی دار نبود. نتیجه گیری: دریافت اسید آسکوربیک سبب کاهش معنی دار فعالیت آنزیمی سرولوپلاسمین شد که این کاهش، وابسته به دوز بود. بنابراین، با اطلاعات موجود نمی توان این ویتامین را در دوزهای 1000 و 500 میلی گرم توصیه کرد. انجام تحقیقات بیشتر، ضروری به نظر می رسد.
واژه‌های کلیدی: اسید آسکوربیک، مس سرم، فعالیت سرولوپلاسمین
متن کامل [PDF 211 kb]   (2585 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/8 | پذیرش: 1385/6/24 | انتشار: 1385/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tofighi M, Aminpour A, Kimiagar M, Golestaan B. Study on the effect of two Vitamin C doses on serum copper, ceruloplasmin enzyme. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2006; 1 (1) :57-61
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-11-fa.html

توفیقی معصومه، امین پور آزاده، کیمیاگر مسعود، گلستان بنفشه. بررسی تأثیر دو دوز ویتامینC بر غلضت سرمی مس و فعالیت آنزیم. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1385; 1 (1) :57-61

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-11-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645