[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 185-177 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت ضد رادیکالی، آنتی‌اکسیدانی و تعیین ترکیبات فلاونوئیدی میوه‌ی‌ ولیک (Crataegus elbursensis)
شهلا سلمانیان* ، علیرضا صادقی ماهونک ، مهران اعلمی ، محمد قربانی
چکیده:   (8506 مشاهده)
سابقه و هدف: میوه‌ی ولیک اثرات مفیدی بر عملکرد برخی دستگاه‌های بدن مانند قلبی عروقی دارد. از آنجا که این اثرات با حضور ترکیبات آنتی‌اکسیدان به ویژه فلاونوئیدها مرتبط است، هدف از این پژوهش، ارزیابی ترکیبات زیست فعال، میزان ترکیبات فلاونوئیدی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی متانولی این میوه بود. مواد و روشها: ترکیبات پلی‌فنلی میوه‌‌ی ولیک به روش غرقابی استخراج شد. میزان کل ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها به روش اسپکتروفتومتری اندازه‌گیری شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی متانولی میوه با سه آزمون قدرت احیاء‌کنندگی، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل و مهار رادیکال‌های آزادِDPPH ارزیابی و با آنتی‌اکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. اندازه‌گیری فلاونوئیدهای عصاره‌ی میوه با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا انجام شد. یافتهها: میزان فنل و فلاونوئید کل عصاره‌ی میوه‌ ولیک به ترتیب 9/1± 74/51 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم عصاره و 03/0± 56/1 میلی‌گرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد. در آزمون مهار رادیکال‌های آزاد DPPH، عصاره‌ی متانولی با محدوده‌ی بازدارندگی 33/17 تا 41/93 درصد نسبت به آنتی‌اکسیدان سنتزی BHT با درصد بازدارندگی در محدوده 95/67 تا 04/91 درصد، عملکرد بهتری نشان داد. در سایر آزمون‌های آنتی‌اکسیدانی، فعالیت BHT بالاتر از عصاره‌ی میوه‌ی مذکور بود. ارزیابی کیفی و کمی ترکیبات فلاونوئیدی موجود در میوه‌ی ولیک با مقایسه‌ی استاندارهای روتین، کوئرستین و کامپفرول، حاکی از حضور مقدار قابل ملاحظه‌ای روتین (17/269 میکروگرم در گرم بافت خشک) بود. نتیجه گیری: می‌توان میوه‌ی ولیک را به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات زیست فعال طبیعی با فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالا معرفی کرد. واژگان کلیدی: میوه‌ی ولیک، عصاره‌ی گیاهی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ترکیبات فنلی
واژه‌های کلیدی: میوه‌ی ولیک، عصاره‌ی گیاهی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ترکیبات فنلی
متن کامل [PDF 590 kb]   (7714 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/5/15 | انتشار: 1392/2/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salmanian S, Sadeghi Mahoonak A, Alami M, Ghorbani M. Determination of antiradical and antioxidant activities and flavonoid content in hawthorn fruit (Crataegus elbursensis). Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (1) :177-185
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1253-fa.html

سلمانیان شهلا، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران، قربانی محمد. ارزیابی فعالیت ضد رادیکالی، آنتی‌اکسیدانی و تعیین ترکیبات فلاونوئیدی میوه‌ی‌ ولیک (Crataegus elbursensis). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (1) :177-185

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1253-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645