[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 40-31 برگشت به فهرست نسخه ها
خالص‌سازی جزئی و توصیف ویژگی‌های آنزیم منعقدکننده‌ی شیر از میوه‌های گیاه پنیرباد (ویتانیا کواگولانس)
مریم بیگمی ، محمد امین محمدی فر* ، محسن قدس روحانی ، مریم هاشمی ، محرم ولی زاده
چکیده:   (10023 مشاهده)
سابقه و هدف: تلاش‌های متعددی برای جایگزین کردن مایه‌پنیر حیوانی با سایر پروتئازهای منعقدکننده‌ی شیر، به‌علت محدودیت تولید و قیمت در حال افزایش آن انجام شده است. میوه‌ی گیاه دارویی پنیر باد یا ویتانیاکواگولانس منبع غنی پروتئازهای منعقدکننده شیر است که از گذشته به ‌عنوان مایه‌پنیر در تولید پنیر‌های سنتی در جنوب ایران استفاده می‌شده است. مطالعات در خصوص این گیاه و بررسی ویژگی‌های آنزیم آن صورت نگرفته است. هدف این تحقیق، استخراج، خالص‌سازی جزئی و توصیف ویژگی‌های آنزیم منعقدکننده‌ی شیر از گیاه ویتانیاکواگولانس بود. مواد و روشها: عصاره‌ی آنزیمی میوه‌ی گیاه ویتانیا کواگولانس با استفاده از محلول 85/0 درصد NaCl استخراج و فعالیت انعقادی شیر و ویژگی‌های آنزیم منعقدکننده‌ی شیر (تأثیر دما، pH، غلظت و پایداری گرمایی) بررسی شد. عصاره به صورت جزئی خالص‌سازی شد و وزن ملکولی عصاره‌ی خام و اجزائی که بیشترین فعالیت انعقادی شیر را داشتند با SDS- PAGE تعیین شد. یافتهها: دما و pH بهینه برای آنزیم به ترتیب °C70 و 4 بود. خالص‌سازی جزئی نشان داد که انعقاد شیر توسط آنزیم خالص شده با سولفات آمونیوم 50%، بیشتر از سایر اجزای خالص شده بود. وزن ملکولی این جزء با SDS-PAGE دو باند (66 و 29 کیلو دالتون) را نشان داد. یک ویژگی مهم آنزیم، پایداری گرمایی آن بود. به طوری که 74% فعالیت خود را در دمای °C60 به مدت 30 دقیقه حفظ کرد. نتیجه گیری: به ‌نظر می‌رسد آنزیم پروتئیناز گیاه ویتانیا کواگولانس می‌تواند آنزیم مناسبی به ‌عنوان جایگزین مایه‌پنیر در صنعت لبنیات باشد. واژگان کلیدی: ویتانیا کواگولانس، استخراج، خالص‌سازی جزئی، SDS-PAGE
واژه‌های کلیدی: ویتانیا کواگولانس، استخراج، خالص‌سازی جزئی، SDS-PAGE
متن کامل [PDF 643 kb]   (3255 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/8/6 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beigomi M, Mohammadifar M, Ghods Rohani M, Hashemi M, Valizadeh M. Partial purification and characterization of milk-clotting enzyme extracted from Withania coagulans fruit . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (2) :31-40
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1337-fa.html

بیگمی مریم، محمدی فر محمد امین، قدس روحانی محسن، هاشمی مریم، ولی زاده محرم. خالص‌سازی جزئی و توصیف ویژگی‌های آنزیم منعقدکننده‌ی شیر از میوه‌های گیاه پنیرباد (ویتانیا کواگولانس). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (2) :31-40

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1337-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645