[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 78-73 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی رنگ‌های خوراکی از فراورده‌های قنادی به روش کروماتوگرافی با لایه نازک
مؤید عوض پور ، فریبا سیفی پور* ، جهانگیر عبدی ، طیبه نبوی ، مونا زمانیان عضدی
چکیده:   (7910 مشاهده)
سابقه و هدف: رنگ‌های خوراکی گروهی از افزودنی‌ها هستند که به صورت طبیعی و یا مصنوعی تهیه می‌شوند. رنگ‌ها معمولاً جهت زیبا نمودن، یک شکل کردن و پوشاندن عیوب در فراورده‌های غذایی به کار می‌روند. رنگ‌ها می‌توانند عوارضی شبیه آسم، تضعیف سیستم ایمنی یا حتی اثرات سرطان‌زایی داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت رنگ‌های مصرفی در شیرینی فروشی‌های سطح شهر ایلام می‌باشد. مواد و روشها: تعداد 180 نمونه شیرینی خشک و تر به صورت تصادفی نمونه برداری و پس از استخراج رنگ با اسید کلریدریک و تخلیص با استفاده از روش کروماتوگرافی با لایه نازک (TLC) Tin Layer Chromatography مورد آنالیز نوع رنگ قرار گرفتند. یافتهها: 9/13 درصد کل نمونه‌ها (25 نمونه) فاقد رنگ و 1/86 درصد کل نمونه‌ها حاوی رنگ بودند. از میان کل نمونه‌های رنگی 22 نمونه (22/12 %) حاوی رنگ مصنوعی غیر مجاز خوراکی، 91 نمونه (55/50 %) حاوی رنگ مصنوعی مجاز خوراکی برای تولید کننده‌های صنعتی و 42 نمونه (33/23%) حاوی رنگ طبیعی بودند. رنگ کینولین یلو نیز بیشترین رنگ مصنوعی مجاز خوراکی مورد استفاده در شیرینی‌های بررسی شده بود. نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه و مصرف رنگ‌های مصنوعی در فراورده‌های قنادی افزایش آگاهی صنف قنادان برای کاهش مصرف این گونه رنگ‌ها و جایگزینی رنگ‌های طبیعی در سطح عموم و تأکید بر خواص مفید آنها، نقش بسزایی در تأمین سلامت جامعه دارد. واژگان کلیدی: رنگ‌های خوراکی، فراورده‌های قنادی، کروماتوگرافی
واژه‌های کلیدی: رنگ‌های خوراکی، فراورده‌های قنادی، کروماتوگرافی
متن کامل [PDF 177 kb]   (7828 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/8/29 | پذیرش: 1392/8/29 | انتشار: 1392/8/29
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Avazpour M, Seifipour F, Abdi J, Nabavi T, Zamanian-Azodi M. Detection of dyes in confectionery products using thin-layer chromatography. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (3) :73-78
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1375-fa.html

عوض پور مؤید، سیفی پور فریبا، عبدی جهانگیر، نبوی طیبه، زمانیان عضدی مونا. جداسازی رنگ‌های خوراکی از فراورده‌های قنادی به روش کروماتوگرافی با لایه نازک. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (3) :73-78

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1375-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645