[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 1، شماره 2 - ( 9-1385 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 27-21 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر روغن مخصوص سرخ کردنی و روغن گیاهی هیدروژنه بر
صدیقه قدرت* ، شیوا مهران ، محمدرضا وفا ، ایرج گایینی ، آتوسا سعیدپور
، ghodrat_58yahoo.com
چکیده:   (16224 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماریهای قلبی عروقیِ ناشی از افزایش لیپیدهای خون، مشکل بسیار شایعی است که منجر به مرگ و میر بسیاری می‌شود. مطالعات نشان می دهند که تغییر در عادات زندگی مانند محتوای رژیم غذایی، ‏‏ورزش، اجتناب از سیگار می تواند از بروز این بیماریها پیشگیری کند. استفاده از روغن در سرخ کردن مواد غذایی، یکی از مهمترین روشهای آماده سازی غذاست، اما حرارت دادن روغنهای سرخ کردنی می‌تواند اجزای نامطلوبی تولید کند که نه تنها کیفیت غذا را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بلکه خطرات بالقوه‌ای را برای سلامتی و تغذیه انسان ایجاد می‌کند. اگر چه مطالعات فراوانی، اثر حرارت را روی روغنها و شاخصهای چربی خون مورد مطالعه قرار داده‌اند، ولی بررسی اثر مقایسه‌ای حرارت روی روغنهای مختلف و تغییرات ناشی از آنها و تاثیر آنها روی شاخصهای چربی خون، تاکنون مطالعه نشده است. پژوهش با هدف بررسی مقایسه‌ای اثر روغن مخصوص سرخ کردنی "A" و روغن هیدروژنه "B" بر شاخصهای چربی خون در موش صحرایی انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه روی 36 موش صحرایی نر از نژاد ویستارکه از انستیتو پاستور خریداری شدند، انجام گرفت. همه موشها به مدت یک هفته تحت رژیم AIN-93Gبودند. بعد از یک هفته، موشها به سه گروه تقسیم شدند، به طوری که در هر گروه 12 موش به طور تصادفی قرار گرفتند. گروه اول، رژیم پایه در نظر گرفته شد که حاوی روغن ذرت بود. برای گروه دوم و سوم به جای روغن ذرت، به ترتیب از مقادیر مشابه روغن هیدروژنه "B" و روغن مخصوص سرخ کردنی " A" استفاده شد. بعد از 28 روز تغذیه با رژیم‌های فوق، حیوانات 12 ساعت ناشتا نگه داشته شدند، از آنها خون گیری به عمل آمد و شاخصهای چربی خون آنها اندازه‌گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای آماری آنالیزواریانس دو طرفه به روش تکرار Measure) Repeated (ANOVA Two-way وآنالیز کوواریانس(ANCOVA) و نرم افزار آماریSPSS11.5 استفاده شد. یافته ها‌: میزان TG، TC و LDL-C سرم در گروهی که روغن مخصوص سرخ کردنی دریافت کردند، در مقایسه با گروهی که روغن ذرت و روغن هیدروژنه دریافت کردند،کاهش معنی‌داری را نشان داد ( به ترتیب p<0.02 و (P<0.05. برعکس، روغن هیدروژنه، شاخصهای چربی مورد بررسی را به طور معنی‌داری در حیوانات مورد مطالعه افزایش داد. روغنهای استفاده شده، اثر معنی‌داری برغلظت HDL-C نداشتند. نتیجه گیری: این مطالعه پیشنهاد می‌کند که مصرف روغن سرخ کردنی در مقایسه با روغن ذرت و روغن هیدروژنه، شاخصهای چربی را به میزان کمتری افزایش می‌دهد.
واژه‌های کلیدی: روغنهای خوراکی، موش صحرایی، شاخصهای لیپیدی، روغن مخصوص سرخ کردنی، روغن هیدروژنه
متن کامل [PDF 148 kb]   (3917 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/9 | انتشار: 1385/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghodrat S, Mehran S, Vafa M, Gaeeni E, Saeed pour A. Comparison of the effects of feeding a frying oil and a hydrogenated vegetable oil on the lipid profile in rats. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2006; 1 (2) :21-27
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-15-fa.html

قدرت صدیقه، مهران شیوا، وفا محمدرضا، گایینی ایرج، سعیدپور آتوسا. مقایسه اثر روغن مخصوص سرخ کردنی و روغن گیاهی هیدروژنه بر. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1385; 1 (2) :21-27

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-15-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645