پایش باقیمانده سم آمیتراز در برخی از نمونههای عسل به روش ریز استخراج و بهینه سازی به روش طراحی آزمایش
|
محمد فرجی* ، پریسا امینی کادیجانی  |
پژوهشگاه استاندارد ، mohammadfaraji2010@gmail.com |
|
چکیده: (6798 مشاهده) |
سابقه و هدف: آمیتراز آفتکش و حشرهکشی است که به دلیل فعالیت کرمکشیِ فوقالعاده قوی به صورت گسترده برای کنترل آلودگیهای بیولوژیک استفاده میشود. هدف از این تحقیق تلاش جهت توسعه و معتبرسازی تکنیک استخراج فاز مایع با فیبرهای تو خالی (HF-LPME) به منظور تعیین مقدار باقیمانده آمیتراز در نمونههای عسل میباشد.
مواد و روشها: روش میکرو استخراج فاز مایع با فیبرهای تو خالی (HF-LPME) به عنوان روشی ساده، سریع، کم هزینه و حساس برای اندازهگیری آفتکش آمیتراز در نمونههای عسل به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکار ساز یونیزاسیون شعلهای به کار برده شد. اثر پنج فاکتور تجربی: نوع حلال استخراج کننده، pH محلول، سرعت همزدن، زمان استخراج و درصد نمک کلرید سدیم مطالعه و بهینه شدند.
یافتهها: آنالیز واریانس نشان داد که درصد نمک و سرعت هم زدن بیشترین تأثیر را روی میزان استخراج دارند (05/0=p). گستره خطی روش در محیط عسل بین 20 تا 1000 نانوگرم بر میلیلیتر با ضریب همبستگی برابر با 9901/0 و انحراف استاندارد نسبی کمتر از 14% در آب به دست آمد. فاکتور تغلیظ 75 و همچنین بر پایه 3 S/N = حد تشخیص 10 نانوگرم بر میلیلیتر به دست آمد.
نتیجه گیری: با توجه به درصد بازیابی بالا (بالاتر از 90%) با استفاده از روش HF-LPME برای اندازهگیری آمیتراز در نمونه عسل، این روش به عنوان روشی ساده، سریع و حساس پیشنهاد میگردد.
واژگان کلیدی: آمیتراز، میکرو استخراج فاز مایع با فیبرهای تو خالی، طراحی آرایه اورتوگونال، نمونه عسل |
|
واژههای کلیدی: آمیتراز، میکرو استخراج فاز مایع با فیبرهای تو خالی، طراحی آرایه اورتوگونال، نمونه عسل |
|
متن کامل [PDF 733 kb]
(5608 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1392/12/26 | پذیرش: 1393/12/20 | انتشار: 1394/3/26
|
|
|
|