[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 41-50 برگشت به فهرست نسخه ها
آیا افزایش مصرف میوه و سبزی‌ها بر شاخص‌های تخریب و ساخت مجدد استخوان در زنان یائسه مبتلا به استئوپنی تأثیر می‌گذارد؟
سمیرا ابراهیم اف* ، پونه انگورانی، مریم مهرزادی، سیده وحیده پیشوایی، باقر لاریجانی، مسعود کیمیاگر
دانشجو دکتری علوم تغذيه کمیته تحقیقات دانشجویان، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران، ایران
چکیده:   (3564 مشاهده)
سابقه و هدف: پوکی استخوان و شکستگی‌های استخوانی از معضلات عمده بهداشتی هستند و هزینه درمانی زیادی را به جامعه تحمیل می‌کنند. میوه و سبزی‌ها و بعضی ریزمغذی‌های موجود در آنها بر متابولیسم استخوان و سرعت تحلیل آن تأثیر می‌گذارند. در مطالعه حاضر اثرات افزایش مصرف میوه و سبزی بر شاخص‌های ساخت و تخریب استخوان در زنان یائسه مبتلا به استئوپنی مورد ارزیابی قرار گرفته است. مواد و روشها: مطالعه حاضر به روش کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور روی 52 خانم یائسه،60-50 ساله و مبتلا به استئوپنی انجام شد. افراد مورد بررسی به طور تصادفی به دو گروه کنترل (بدون تغییر رژیم غذایی) و گروه تجربی (افزایش دریافت 400 گرم میوه و سبزی در روز به مدت 12 هفته) تقسیم شدند. میوها و سبزیجات به طور هفتگی و رایگان در اختیار گروه تجربی قرار می‌گرفت. سطح سرمی شاخص‌های متابولیسم استخوان شامل استئوکلسین و کراس لپس در ابتدای مطالعه و بعد از 12 هفته مداخله اندازه‌گیری شد. یافتهها: 45 نفر از افراد مورد بررسی، تا پایان مطالعه همکاری کردند. در پایان مطالعه میزان مصرف میوه و سبزی گروه تجربی به طور معنی‌داری بالاتر از قبل و بیشتر از گروه کنترل بود (0001/0p< ، برای هر دو). افزایش مصرف میوه و سبزی به مدت 12 هفته باعث کاهش استئوکلسین به میزان 15% و کراس لپس به میزان 4% در گروه تجربی شد. این کاهش بعد از تطبیق عوامل مخدوش کننده، از نظر آماری معنی‌دار نبود. نتیجه گیری: افزایش مصرف میوه و سبزی در زنان یائسه مبتلا به استئوپنی تأثیری بر شاخص‌های استخوانی زنان یائسه مبتلا به استئوپنی ندارد. کارآزمایی‌های طولانی مدت برای تعیین اثر مصرف میوه و سبزی بر متابولیسم و سلامت استخوان در زنان یائسه و استئوپنیک توصیه می‌شود. واژگان کلیدی: میوه و سبزی، استئوپنی، یائسگی، شاخص‌های استخوانی
واژه‌های کلیدی: میوه و سبزی، استئوپنی، یائسگی، شاخص‌های استخوانی
متن کامل [PDF 235 kb]   (977 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۳/۳/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimof S, Angoorani P, Mehrzadi M, Pishvae V, Larijani B, Kimiagar M. Does Increasing the Intake of Fruits and Vegetables Affect on Bone Resorption and Formation Markers in Postmenopausal Osteopenic Women?. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2015; 10 (1) :41-50
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1637-fa.html

ابراهیم اف سمیرا، انگورانی پونه، مهرزادی مریم، پیشوایی سیده وحیده، لاریجانی باقر، کیمیاگر مسعود. آیا افزایش مصرف میوه و سبزی‌ها بر شاخص‌های تخریب و ساخت مجدد استخوان در زنان یائسه مبتلا به استئوپنی تأثیر می‌گذارد؟. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1394; 10 (1) :41-50

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1637-fa.html



دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708