:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 120-115 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف مکمل سیر بر عملکرد هوازی مردان غیر ورزشکار
بهزاد ساکی* ، مجتبی پایدار اردکانی ، زهرا امرایی ، امین صالحی ابرقویی
دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه شهید بهشتی ، b_saki@sbu.ac.ir
چکیده:   (7199 مشاهده)
سابقه و هدف: تمرین استقامتی طولانی مدت شاخص‌های رئولوژی را هنگام استراحت و فعالیت ورزشی بهبود می‌بخشد. افزایش سیالیت خون با مصرف سیر می‌تواند این آثار مفید را تقویت کند و بنابراین می‌تواند عملکرد استقامتی را افزایش دهد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف مکمل سیر بر عملکرد هوازی مردان غیر ورزشکار انجام شد. مواد و روشها: 20 مرد غیر ورزشکار سالم به طور تصادفی به دو گروه مکمل (با میانگین سنی 1/2±2/24 سال) و دارونما (با میانگین سنی 1/2±6/23 سال) تقسیم شدند. آزمودنی‌های هر دو گروه ابتدا آزمون دوازده دقیقه دویدن کوپر را انجام دادند. سپس به یک گروه مکمل سیر (به شکل کپسول های500 میلی گرمی) و به گروه دیگر دارونما (کپسول‌های 500 میلی‌گرمی گلوکز) داده شد و از آنها خواسته شد پس از صرف صبحانه و شام یکی از کپسول‌های دریافتی را به مدت 7 روز مصرف کنند. در روز هشتم، آزمودنی ها مجددا آزمون کوپر را اجرا کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t مستقل و وابسته استفاده شد. سطح معنی‌داری در تمامی آزمون ها 05/0>p در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد که بین میانگین مسافت دویدن آزمودنی‌ها در مرحله قبل از مصرف مکمل و دارونما تفاوت معنی‌دار وجود ندارد (91/0p=) اما پس از مصرف مکمل سیر و دارونما به مدت 7 روز تفاوت معنی‌داری دیده شد (007/0p=). همچنین 7 روز مکمل‌یاری با مکمل سیر باعث تفاوت معنی‌دار در حداکثر اکسیژن مصرفی نسبت به گروه دارونما گردید (007/0p=). نتیجه گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد مصرف کوتاه مدت سیر تأثیر معنی‌داری بر عملکرد هوازی افراد غیر ورزشکار دارد. واژگان کلیدی: مردان غیر ورزشکار، مصرف بیشینه اکسیژن، سیر،عملکرد ورزشی
واژه‌های کلیدی: مردان غیر ورزشکار، مصرف بیشینه اکسیژن، سیر، عملکرد ورزشی
متن کامل [PDF 158 kb]   (3387 دریافت)    
نوع مقاله: كوتاه | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/8/15 | پذیرش: 1393/11/10 | انتشار: 1394/3/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها