:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 40-33 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر هشت هفته تمرین هوازی به همراه مکمل دهی چای سبز بر سطوح سرمی گالانین و پروفایل چربی خون زنان چاق غیر ورزشکار
مهرداد فتحی* ، سمیه خیرابادی ، محسن دهباشی ، بهاره کتابدار
دانشگاه فردوسی ، Gmail:dr.mfathei@gmail.com
چکیده:   (8364 مشاهده)

سابقه و هدف: امروزه از چاقی به‌عنوان یک معضل اساسی در بین افراد جامعه یاد می‌شود، ‌لذا هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی به همراه مکمل دهی چای سبز بر سطوح سرمی گالانین و پروفایل چربی خون زنان چاق غیر ورزشکار می‌باشد.

مواد و روشها: تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی  است و در برگیرنده 32 زن (سن : 8/6± 62/32 سال، قد: 6/0±1/160 سانتی‌متر، وزن: 1/1± 8/82، شاخص توده بدن 2 ±2/32) می‌باشد که در قالب 4 گروه هشت نفره شامل گروه اول چای سبز و تمرین، گروه دوم چای سبز و بدون تمرین، گروه سوم تمرین بدون مصرف چای سبز و گروه چهارم کنترل تقسیم شدند. نمونه‌های خونی پس از سپری کردن 12 ساعت ناشتا، در ساعت 8  صبح تهیه شدند. بررسی آماری داده‌ها نیز با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 21 و استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی LSD در سطح معنی‌داری (05/0P&le)  صورت پذیرفت.

یافتهها: گالانین سرم در گروه اول در مقایسه با گروه کنترل به‌طور معنی‌داری کاهش یافت و تفاوت بین گروهی تنها بین گروه دوم و سوم از لحاظ آماری در سطح معنی‌داری بود (05/0p<). کلسترول تام و LDL-C در گروه اول و دوم در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی‌داری داشت (05/0p<) ولی تغییرات هر دو فاکتور، بین گروه‌ها تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0p>). تغییرات تری‌گلیسیرید و HDL-C در هیچ یک از گروه‌ها معنی‌دار نبود (05/0p>).

نتیجه گیری: مصرف چای سبز به‌صورت منفرد می‌تواند به کاهش مقادیر کلسترول تام و LDL-C کمک کند، اما چنانچه با تمرینات هوازی ترکیب شود ضمن تقویت اثرات مثبت آن به کاهش سطوح سرمی گالانین می‌انجامد.

واژه‌های کلیدی: گالانین، چای سبز، تمرین هوازی، زنان چاق
متن کامل [PDF 540 kb]   (4464 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/8/4 | پذیرش: 1394/2/2 | انتشار: 1394/10/7


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها