[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 21-28 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش اضطراب، افسردگی، خویشتن‌داری در خوردن و عادت‌های غذایی در پیش‌بینی چاقی و اضافه‌وزن در گروهی از زنان کارمند شهر اصفهان
خانم بهناز نیک کار اصفهانی، عبدالعزیز افلاک سیر *، محمد علی گودرزی، فرهاد خرمایی
دانشیار دانشگاه شیراز
چکیده:   (935 مشاهده)

سابقه و هدف: شیوع چاقی و اضافه‌وزن در ایران در حال افزایش است. چاقی اثر نامطلوبی بر سلامتی داشته و عامل خطرزای بسیاری از بیماری‌های جسمانی مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی انواع سرطان است. هدف تحقیق حاضر بررسی نقش افسردگی، اضطراب، خویشتن‌داری در خوردن و عادت‌های غذایی در پیش‌بینی چاقی و اضافه‌وزن در گروهی از زنان کارمند در اصفهان بود.

مواد و روشها: تعداد 198 زن کارمند از سازمان‌های دولتی شهر اصفهان با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. افراد نمونه ابتدا به‌وسیله ترازوی دیجیتال و قدسنج از نظر وزن و قد ارزیابی شدند و نمایه توده بدنی آنها به دست آمد و سپس از آنها خواسته شد پرسشنامه‌های تحقیق شامل مقیاس خویشتن‌داری (Restraint Scale) ، آزمون افسردگی بک (Beck Depression Inventory)، مقیاس اضطراب اشپیل برگر (Spielberger State-Trait Anxiety Inventory) و پرسشنامه عادت‌های غذایی (Eating Habits Questionnaire) محقق ساخته را تکمیل کنند. داده‌های تحقیق با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی مانند فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و نیز ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون لجستیک و با استفاده از نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافتهها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میانگین سنی آزمودنی‌ها 5/42(SD=7.2)  بود و آنها در دامنه سنی 25 تا 65 قرار داشتند. بیشتر زنان کارمند مورد مطالعه در دامنه وزن طبیعی قرار داشتند (5/69%). نتایج تحقیق همچنین نشان داد که با افزایش سن نمایه توده بدنی افزایش داشت و حدود 25 درصد از گروه نمونه نیز عادت‌های غذایی ناسالم داشتند. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که از بین متغیرهای مستقل فقط خویشتن‌داری در خوردن غذا و سن قادر بودند چاقی و اضافه‌وزن را به‌طور معنی‌داری پیش‌بینی نماید. اما، متغیرهای عادت‌های غذایی، اضطراب و افسردگی قادر نبودند چاقی و اضافه‌وزن را پیش‌بینی کنند.

نتیجه گیری: تحقیق حاضر نشان داد زنانی که سن بیشتری داشتند و در خوردن غذا خویشتن‌داری می‌کردند اضافه‌وزن بیشتری داشتند.

واژگان کلیدی: چاقی، خویشتن‌داری، عادت‌های غذایی، اضطراب، افسردگی              

واژه‌های کلیدی: چاقی، خویشتن‌داری، عادت‌های غذایی، اضطراب، افسردگی
متن کامل [PDF 149 kb]   (483 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۰/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aflakseir A, Nikkar B, Goodarzi M, Khormaee F. The Role of Dietary Restraint, Depression, Anxiety and Eating Habits in Predicting Obesity and Overweight in a Group of Employed Women in Isfahan. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2017; 12 (1) :21-28
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1854-fa.html
نیک کار اصفهانی بهناز، افلاک سیر عبدالعزیز، گودرزی محمد علی، خرمایی فرهاد. نقش اضطراب، افسردگی، خویشتن‌داری در خوردن و عادت‌های غذایی در پیش‌بینی چاقی و اضافه‌وزن در گروهی از زنان کارمند شهر اصفهان . علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1396; 12 (1) :21-28

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1854-fa.html

دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 794 queries by yektaweb 3475