[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 124-113 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی پوسته سبز گردو قبل و بعد از ریزپوشانی کردن
فاطمه چراغعلی ، لیلا میرمقتدایی ، سعیده شجاعی علی آبادی ، سیده مرضیه حسینی*
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، hoseyni.fst@gmail.com
چکیده:   (6930 مشاهده)

سابقه و هدف: پوست سبز گردو از ضایعات کشاورزی است که به دلیل داشتن ترکیبات فنولی، می­تواند به عنوان ترکیبات طبیعی با خواص بیولوژیک مطرح باشد. این تحقیق با هدف استخراج عصاره آبی پوست سبز و بررسی اثر دمای استخراج بر میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی، همچنین اثر فرآیند ریزپوشانی کردن عصاره استخراجی به روش خشک­کن پاششی در مالتودکسترین بر فعالیت بیولوژیک عصاره  بررسی گردید.

مواد و روشها: در این مطالعه عصاره آبی پوست سبز گردو (واریته سوزنی) در دو دمای 25 و 80 درجه سانتی‌گراد استخراج شد. در ادامه فرآیند ریزپوشانی کردن با مالتودکسترین 10 % به عنوان ماده پوشش­دهنده در سه غلظت مختلف عصاره (mg/ml 2، 1، 5/0) با استفاده از روش خشک‌کن پاششی انجام شد. ترکیبات فنولی کل عصاره آزاد و ریزپوشانی شده تعیین گردید. فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره آبی پوسته سبز گردو به روش مهار رادیکال DPPH (2و2 دی فنیل1- پیکریل و هیدرازیل) قبل و بعد از ریزپوشانی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین فعالیت ضد میکروبی با استفاده از روش چاهک­گذاری در آگار (Agar well diffusion method) بر روی باکتری‌های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس و باکتری‌های گرم منفی ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼ ﺗﻴﻔﻲ­ﻣﻮرﻳﻮم و اشرشیاکلی تعیین شد.

یافتهها: نتایج نشان داد که اثر دمای استخراجی بر میزان ترکیبات فنولی معنی­دار اســـت (05/0 >P). نمونه­های استخراج شده در دمای ºC80 حاوی ترکیبات فنولی بیشتری (mg GAE/g 77/39) نسبت به نمونه­های استخراج شده در دمای محیط (mg GAE/g 88/28) بودند. کارایی ریزپوشانی با افزایش میزان غلظت عصاره افزایش یافت. عصاره آزاد و ریز پوشانی شده به دست آمده در دمای ºC80 در غلظت  mg/ml 2 بیشترین اثر را در مهار رادیکال DPPH داشت (به ترتیب 05/85 و 05/81 %). علاوه بر این عصاره آزاد و ریزپوشانی شده در غلظت mg/ml 2 بیشترین اثر بازدارندگی را روی میکروارگانیسم­های گرم مثبت نشان دادند. نتایج نشان­دهنده عدم اختلاف معنی­دار فعالیت ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره آزاد و ریزپوشانی شده پوست سبز گردو بود.

نتیجه گیری: پوسته سبز گردوی سوزنی با توجه به مقادیر مناسب ترکیبات فنولی می­تواند به عنوان یک ترکیب آنتی­اکسیدانی و ضدمیکروب طبیعی ارزان مورد استفاده قرار گیرد. لذا می­توان از ریزپوشانی کردن به روش خشک­کن پاششی به عنوان روشی کارآمد جهت افزایش پایداری عصاره پوست سبز گردو در برابر شرایط محیطی استفاده نمود.

واژگان کلیدی: پوسته سبز گردو، عصاره آبی، فعالیت ضد میکروبی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ریزپوشانی کردن

واژه‌های کلیدی: پوسته سبز گردو، عصاره آبی، فعالیت ضد میکروبی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ریزپوشانی کردن
متن کامل [PDF 253 kb]   (2840 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1394/9/22 | پذیرش: 1394/11/12 | انتشار: 1395/4/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Cheraghali F, mirmoghtadaie L, Shojaee-aliabadi S, Hosseini S M. A Comprative Study of Antimicrobial and Antioxidant Properties of Walnut Green Husk Aqueous Extract before and after Microencapsulation. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (2) :113-124
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2097-fa.html

چراغعلی فاطمه، میرمقتدایی لیلا، شجاعی علی آبادی سعیده، حسینی سیده مرضیه. مقایسه خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی پوسته سبز گردو قبل و بعد از ریزپوشانی کردن. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (2) :113-124

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2097-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645