[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 69-78 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دما و زمان نگهداری و ویژگی لاک قوطی بسته‌بندی بر مهاجرت آلومینیوم به درون آبجوی بدون الکل و ویژگیهای حسی آن
امامه دانش، سارا سهراب وندی ، مهدی فرهودی، مهرداد محمدی
استادیار دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (713 مشاهده)

سابقه و هدف: با‌توجه به مضرات آلومینیوم و افزایش چشمگیر مصرف آبجوی بدون الکل بسته‌بندی شده در قوطی‌های آلومینیومی، لزوم جمع‌آوری و انتشار اطلاعات در مورد مقایسه کارایی پوشش‌های قوطی و میزان مهاجرت آلومینیوم از بسته‌بندی طی دوره نگهداری احساس می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر دما و زمان نگهداری و ویژگی لاک قوطی بسته‌بندی بر مهاجرت آلومینیوم به درون آبجوی بدون الکل و ویژگی‌های حسی آن می‌باشد.

مواد و روشها: از دو نوع قوطی (داخلی و وارداتی) پر‌شده از آبجو در یک روز تولید، به‌طور تصادفی نمونه‌گیری شد. نمونه‌ها در3 دما گرمخانه‌گذاری شد و تا تاریخ انقضای فرآورده (یک‌سال) به‌منظور بررسی آلومینیوم و ارزیابی حسی استفاده شد. به‌منظور بررسی ویژگی‌های لاک، از روش‌های شیمیایی و دستگاهی استفاده شد. بررسی میزان آلومینیوم با استفاده از دستگاه ICP_OES  و ارزیابی حسی توسط 9 ارزیاب آموزش‌دیده انجام پذیرفت.

یافتهها: آزمایش پوشش‌ها نشان داد که پوشش قوطی وارداتی از ضخامت و وزن بیشتر و خلل و فرج کم‌تری در مقایسه با قوطی داخلی برخوردار هستند، ترکیبات و درصد عناصر تشکیل‌دهنده ورق آلومینیوم و عناصر تشکیل‌دهنده لاک مشابه بودند در‌حالی که ترکیب پوشش وارداتی پلی‌اتیلن ترفتالات و پوشش داخلی اپوکسی فنل بود. دما و زمان در قوطی‌های وارداتی اثر معنی‌داری روی مهاجرت آلومینیوم نداشته است اما در قوطی داخلی اثر معنی‌داری داشتند. در خصوص ویژگی‌های حسی، در نمونه حاوی طعم‌دهنده، طعم فلزی آلومینیوم کمتر احساس شد. آبجوهای طعم‌دار در زمان‌های مختلف تفاوت معنی‌داری ندارند اما آبجوهای بدون طعم دارای اثر معنی‌دار هستند.

نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که نوع پوشش لاک روی اثر دما و زمان ‌بر مهاجرت آلومینیوم می‌تواند اثرگذار باشد. هرچند میزان آلومینیوم در هر دو نوع قوطی در محدوده خطر برای سلامتی نبود. در خصوص ویژگی حسی نیز انواع طعم‌دار اثر پوشانندگی دارد.

واژگان کلیدی: آبجو بدون الکل، پوشش قوطی، مهاجرت، ویژگی حسی     

واژه‌های کلیدی: آبجو بدون الکل، پوشش قوطی، مهاجرت، ویژگی حسی
متن کامل [PDF 399 kb]   (387 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۲/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۸/۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Danesh O, Sohrabvandi S, Farhoodi M, Mohammadi M. Effect of Storage Time, Storage Temperature and Type of Can Packages on Migration of Aluminum into Non-alcoholic, Classic Malt Beverage and Its Sensory Evaluation . Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2017; 12 (1) :69-78
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2175-fa.html
دانش امامه، سهراب وندی سارا، فرهودی مهدی، محمدی مهرداد. اثر دما و زمان نگهداری و ویژگی لاک قوطی بسته‌بندی بر مهاجرت آلومینیوم به درون آبجوی بدون الکل و ویژگیهای حسی آن. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1396; 12 (1) :69-78

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2175-fa.html

دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 792 queries by yektaweb 3448