[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 99-108 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه‌سازی پروتئین هیدرولیز شده با فعالیت آنتی‌اکسیدانی از امعاء و احشاء ماهی تن زردباله (Thunnus albacares) با آنزیم پروتامکس
سمانه پزشک، سید مهدی اجاق *، مسعود رضایی، بهاره شعبانپور
دانشیار دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران
چکیده:   (216 مشاهده)

سابقه و هدف: پپتیدهای زیست فعال موجود در پروتئین هیدرولیز شده منجر به فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالایی در این پروتئین­ها شده است. ضایعات غذایی، به عنوان یک ماده بالقوه برای تولید پپتیدهای زیست فعال استفاده می­شود. هدف از این مطالعه، تولید پروتئین هیدرولیز شده از امعاء و احشاء تن زردباله در شرایط بهینه با بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن می­باشد.
مواد و روشها: بعد از تهیه امعاء و احشاء تن زردباله بهینه­سازی تولید پروتئین هیدرولیز شده با تاکید بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن با استفاده از روش سطح پاسخ بر پایه طرح مرکب مرکزی انجام گرفت. جهت بهینه­سازی چهار فاکتور pH، درجه حرارت، زمان واکنش و نسبت آنزیم به سوبسترا به کار گرفته شدند. طول زنجیره پپتیدی و خواص آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با استفاده از اندازه­گیری فعالیت مهار رادیکال­های آزاد و آزمون قدرت احیاءکنندگی اندازه­گیری شدند.
یافتهها: تأثیر هر یک از متغیرهای pH، درجه حرارت، زمان واکنش و نسبت آنزیم به سوبسترا بر میزان خاصیت آنتی‌اکسیدانی و طول زنجیره پپتیدی معنی­دار بود ( 05/0p<). با این وجود هیچ ارتباط مستقیمی بین این دو پارامتر وجود نداشت. بالا بودن ضریب همبستگی 982/0 (خاصیت آنتی‌اکسیدانی) و 967/0 (طول زنجیره پپتیدی) حاکی از توانایی خوب مدل در پیش بینی شرایط واکنش بود. با توجه به نتایج، تیمار بهینه دارای فعالیت مهار رادیکال­های آزاد DPPH 43/81، قدرت کاهندگی آهن 1/0 و طول زنجیره پپتیدی 98/2 است (ران 10).
نتیجه گیری: در ارتباط با پارامتر فعالیت آنتی‌اکسیدانی آنچه که مهم‌ترین نقش را ایفا می­کند ویژگی­های ذاتی پروتئین هیدرولیز شده می­باشد

واژه‌های کلیدی: روش پاسخ سطحی، تن زردباله، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، پروتامکس
متن کامل [PDF 360 kb]   (108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۵/۸/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۷/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pezeshk S, Ojagh M, Rezaei M, Shabanpour B. Optimization of Protein Hydrolysates with Antioxidant Activity of Viscera Yellowfin Tuna (Thunnus albacares) with the Protamex Enzyme. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2017; 12 (3) :99-108
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2216-fa.html
پزشک سمانه، اجاق مهدی، رضایی مسعود، شعبانپور بهاره. بهینه‌سازی پروتئین هیدرولیز شده با فعالیت آنتی‌اکسیدانی از امعاء و احشاء ماهی تن زردباله (Thunnus albacares) با آنزیم پروتامکس. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1396; 12 (3) :99-108

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2216-fa.html

دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.056 seconds with 798 queries by yektaweb 3531