:: دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 55-64 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از تیمار سطحی پلاسما به منظور تولید فیلم کامپوزیتی از پلی‌پروپیلن پوشش داده شده با کربوکسی متیل سلولز به عنوان نوعی بسته‌بندی جدید برای مواد غذایی
زهره هنرور، مهدی فرهودی، عبدالرضا محمدی، روح ا. . فردوسی، سعیده شجاعی علی آبادی *
استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (428 مشاهده)

سابقه و هدف: فیلم‌های کامپوزیتی که از دو جز خوراکی و سنتزی تشکیل شده‌اند، به عنوان ایده‌ای جدید در بسته‌بندی مواد غذایی مطرح شده‌اند. به دلیل ماهیت متفاوت فیلم‌های خوراکی و سنتزی، کنار هم قرار دادن آنها بدون انجام اصلاحاتی بر سطح پلیمر دشوار بوده و با چالش‌هایی مواجه است. در این مطالعه از فرآیند پلاسما به منظور اصلاح سطحی فیلم پلی‌پروپیلن (PP) استفاده شده و سپس این فیلم با کربوکسی متیل سلولز (CMC) پوشش داده شد.

مواد و روشها: در این مطالعه ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی و نفوذپذیری فیلم‌های دولایه نسبت به بخار آب با هر کدام از فیلم‌های CMC و PP مقایسه شد. همچنین به منظور بررسی اثر تیمار پلاسما در بهبود ویژگی‌های فیلم‌های دولایه، مقایسه‌ای نیز بین فیلم‌های دولایه PP/CMC تیمار شده با پلاسما و تیمار نشده صورت پذیرفت.

یافتهها: نتایج حاکی از آن بود که فیلم‌های PP/CMC تیمار شده با پلاسما نسبت به فیلم‌های دولایه تیمار نشده و فیلم‌های تک لایه PP و CMC نفوذپذیری کمتری نسبت به بخار آب (WVP) داشته و ویژگی‌های مکانیکی بهتری دارند.

نتیجه گیری: به کار گیری فیلم  PP/CMC تیمار شده با پلاسما، می‌تواند در بهبود ویژگی‌های بازدارندگی و مکانیکی بسته‌بندی نقش به سزایی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: کربوکسی متیل سلولز، پلی‌پروپیلن، پلاسما، نفوذپذیری، خواص مکانیکی
متن کامل [PDF 1323 kb]   (254 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۳۰



XML   English Abstract   Print


دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها