[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 33-42 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مکمل رزوراترول بر میزان پارامترهای آنتی‌اکسیدانی و پروفایل لیپیدی و برخی شاخص‌های بیوشیمیایی در بیماران دیابتی تیپ ‌دو: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده دوسوکور
محمدحسین غریب، کیهان قطره‌سامانی ، زرین زرین‌آبادی، مریم مختاری، اسفندیار حیدریان
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
چکیده:   (1152 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت نوع دو یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک در سراسر جهان می‌باشد که باتوجه به ماهیت چند عاملی بیماری، عوامل مختلفی در آن نقش ‌دارند. افزایش استرس‌اکسیداتیو در هایپرگلایسمی یک فاکتور کلیدی در پیشرفت دیابت و عوارض آن است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر ‌آنتی‌اکسیدان‌ با منشاء طبیعی- رزوراترول در بهبود و کاهش عوارض بیماران دیابتی است.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی ‌بالینی دوسوکور از بین بیماران دیابتی، 80 بیمار به ‌طور تصادفی انتخاب و به دو گروه مصرف کننده رزوراترول و کنترل تقسیم شدند و به مدت 60 روز به ترتیب مکمل رزوراترول (mg/day 200) و دارونما دریافت‌ کردند. در ابتدای مطالعه و پس از 60 روز از بیماران خونگیری به‌ عمل ‌آمد و آزمایش‌های مربوط به پارامترهای آنتی‌اکسیدانی، پروفایل ‌لیپیدی و برخی دیگر از شاخص‌های بیوشیمیایی روی آنان انجام‌ گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل قرار‌ گرفت.
یافتهها: مصرف رزوراترول موجب کاهش معنی‌دار (0.000=p)BMI و (0.041=p)HbA1C و افزایش معنی‌دار پارااکسوناز (0.001=p) و ظرفیت ‌تام‌ آنتی‌اکسیدانی (0.008=p) و (0.000=p) APOAو (0.038=HDL(p گردید. در گروه کنترل آنزیم‌های پارااکسوناز (0.005=p) و گلوتاتیون‌ردوکتاز (0.036=p) کاهش‌ معنی‌دار یافتند.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه مشخص‌ کرد که رزوراترول نقش مهمی در کنترل هایپرگلایسمی و تقویت دفاع آنتی‌اکسیدانی در بیماران دیابتی دارد. به‌ نظر ‌‌می‌رسد با شناسایی اولویت‌های اصلی درمانی در هر بیمار دیابتی، می‌توان از این مکمل همراه با داروی آنتی‌دیابتیک بیمار‌ برای کنترل و پیشگیری از عوارض بیشتر این اختلال استفاده‌ کرد.

واژه‌های کلیدی: دیابت، آنتی‌اکسیدان، رزوراترول، استرس‌اکسیداتیو
متن کامل [PDF 218 kb]   (358 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۵/۷/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۴ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gharib M, Ghatreh Samani K, ZarrinÅbadi Z, Mokhtari M, Heydarian E. Effect of Resveratrol Supplementation on Antioxidant Parameters, Lipids Profile and Several Biochemical Indices in Type 2 Diabetic Patients: A Double-Blind Randomized-Controlled Clinical Trial. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2018; 12 (4) :33-42
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2323-fa.html

غریب محمدحسین، قطره‌سامانی کیهان، زرین‌آبادی زرین، مختاری مریم، حیدریان اسفندیار. تأثیر مکمل رزوراترول بر میزان پارامترهای آنتی‌اکسیدانی و پروفایل لیپیدی و برخی شاخص‌های بیوشیمیایی در بیماران دیابتی تیپ ‌دو: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده دوسوکور. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1396; 12 (4) :33-42

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2323-fa.html



دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764