[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 88-77 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه‌سازی عوامل مؤثر در فعالیت آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده‌ی دانه شنبلیله با استفاده از روش سطح پاسخ
شیما کاوه ، علیرضا صادقی ماهونک* ، محمد قربانی ، سید مهدی جعفری ، خشایار سرابندی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، sadeghiaz@yahoo.com
چکیده:   (3000 مشاهده)
سابقه و هدف: پپتید­های زیست فعال دارای ویژگی­های سلامتی­بخشی و عملکردی متفاوتی می­باشند و به روش­های هیدرولیز آنزیمی، تخمیر میکروبی و سنتز شیمیایی تولید می­شوند. هدف از این پژوهش بهینه­سازی شرایط هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه­ی شنبلیله با آلکالاز و ارزیابی ویژگی­های آنتی­اکسیدانی پپتید­های حاصل بود.
مواد و روشها: شرایط هیدرولیز پروتئین دانه شنبلیله (دما ºC 60-20، زمان 27030 دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترا 25/325/0 %) جهت دستیابی به بیشترین میزان قدرت احیاء­کنندگی و شلاته­کنندگی یون آهن با روش سطح پاسخ (RSM) بهینه­سازی شد. ویژگی­های آنتی­اکسیدانی تیمار بهینه (قدرت مهار رادیکال DPPH، احیاء­کنندگی، مهار رادیکال هیدروکسیل، شلاته­کنندگی یون آهن و آنتی­اکسیدانی کل) در غلظت­های (mg/ml)  50-10، با قدرت آنتی­اکسیدانی پروتئین هیدرولیز نشده و ویتامین ث مقایسه شد.
یافتهها: نسبت آنزیم به سوبسترا 32/2 %، دمای °C 04/47 و زمان 21/198 دقیقه به­­عنوان شرایط بهینه توسط نرم­افزار تعیین شد. تحت این شرایط قدرت احیاء کنندگی و شلاته­کنندگی یون آهن به ترتیب 29/1 (جذب در 700 نانومتر) و 15/79 % به­دست آمد. نتایج نشان داد که، بیشترین فعالیت آنتی­اکسیدانی کل (20/1)، مهار رادیکال هیدروکسیل (49/69 %) و قدرت احیاء­کنندگی (12/1) در غلظت (mg/ml) 40 و بیشترین فعالیت مهار رادیکال DPPH (99/50 %)، در غلظت (mg/ml) 50 حاصل شد. بیشترین فعالیت شلاته­کنندگی یون آهن (92/71 %) پروتئین هیدرولیز شده، 5/2 برابر پروتئین اولیه بود.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که هیدرولیز آنزیمی به­طور معنی­داری منجر به افزایش فعالیت آنتی­اکسیدانی پروتئین شنبلیله شد. پروتئین هیدرولیز شده دانه شنبلیله با دارا بودن خواص آنتی­اکسیدانی قابل توجه به­عنوان یک جزء بالقوه می­تواند در فرمولاسیون مواد غذایی و اهداف دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: آلکالاز، آنتی‌اکسیدان، سطح پاسخ، شنبلیله، هیدرولیز آنزیمی
متن کامل [PDF 878 kb]   (1047 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1397/2/15 | پذیرش: 1397/3/28 | انتشار: 1398/1/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kaveh S, Sadeghimahoonak A, Ghorbani M, Jafari M, Sarabandi K. Optimization of Factors Affecting the Antioxidant Activity of Fenugreek Seed’s Protein Hydrolysate by Response Surface Methodology. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2019; 14 (1) :77-88
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2650-fa.html

کاوه شیما، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، جعفری سید مهدی، سرابندی خشایار. بهینه‌سازی عوامل مؤثر در فعالیت آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده‌ی دانه شنبلیله با استفاده از روش سطح پاسخ. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398; 14 (1) :77-88

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2650-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645