[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 92-83 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی خیار تازه برش خورده در بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده از جنس پلی پروپیلن حاوی نانوذرات رس
بهروز عزیزیان دهکردی ، نفیسه زمین دار* ، زهرا قربانی ، لیلا مصفی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) ، n.zamindar@khuisf.ac.ir
چکیده:   (2568 مشاهده)
سابقه و هدف: بسته­بندی مواد غذایی از عمده­ترین کاربردهای فناوری نانو در مبحث غذا است. از جمله نانوذرات مورد استفاده در بسته­بندی مواد غذایی می­توان به نانوذرات رس اشاره کرد. این تحقیق با هدف بررسی اثر فیلم حاوی نانو ذرات رس و بسته­بندی اتمسفر اصلاح شده به منظور کاهش فساد و افزایش عمر ماندگاری برش‌های تازه خیار انجام شد.
مواد و روشها: تأثیر بسته­بندی با فیلم حاوی نانوذرات رس بر برش­های خیار بررسی شد. آزمون به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه سطح در فاکتور میزان رس (0، 1 و 3%) و شش سطح در فاکتور زمان (0، 3، 5، 7، 9 و11 روز) با سه تکرار انجام شد. برش­های خیار در بسته­بندی­های از جنس پلی­پروپیلن حاوی 1 و 3% نانوذرات رس و پلی­پروپیلن بدون ذرات نانو (نمونه کنترل) تحت اتمسفر اصلاح شده بسته­بندی شد. سپس بسته­ها در دمای 1±4 درجه سانتی­گراد در رطوبت نسبی 2 ±90% ذخیره سازی شد. ارزیابی بار میکروبی ­در ­فواصل 5-3 روز و ویژگی­های شیمیایی، میزان کلروفیل، بافت، رنگ در فواصل 2 روز انجام شد.­
یافتهها: نمونه کنترل طی 11 روز نگهداری وزن بیشتری از دست داد (05/0p<) همچنین در انتهای دوره نگهداری دارای بیشترین مقدار L*،a* وb* بود (01/0p<). کلروفیل و استحکام در فیلم حاوی 3% نانوذرات کاهش کمتری نشان داد (01/0p<). همچنین استفاده از اتمسفر اصلاح شده راهکاری مناسب برای نگهداری میوه و سبزیجات است به طوری که بسته­بندی حاوی نانوذرات رس تحت اتمسفر اصلاح شده به طور قابل توجهی باعث کاهش جمعیت میکروبی طی نگهداری شد (05/0p<).
نتیجه گیری: استفاده از بسته‌های حاوی نانوذرات رس تحت اتمسفر اصلاح شده گزینه مناسب‌تری نسبت به نمونه کنترل در حفظ محصول است.
 
واژه‌های کلیدی: برش‌های خیار، نانوذرات رس، بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده
متن کامل [PDF 618 kb]   (979 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1398/2/6 | پذیرش: 1398/6/14 | انتشار: 1399/1/6
فهرست منابع
1. Ayhan Z, Eştürk O. Overall Quality and Shelf Life of Minimally Processed and Modified Atmosphere Packaged "Ready‐to‐Eat" Pomegranate Arils. Food Sci 2009; 74: 399-405. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2009.01184.x]
2. Caner C, Aday MS, Demir M. Extending the quality of fresh strawberries by equilibrium modified atmosphere packaging. Food Research Technology 2008; 227: 1575-1583. [DOI:10.1007/s00217-008-0881-3]
3. Bahramian F, Javanmard M. Shelf-life stability of fresh-cuts melon coated with whey protein stored at low temperatures. Iran J Nutr Sci Food Technol 2010; 5 (2) :53-62 [in Persian].
4. Aviram M, Dornfeld L. Pomegranate juice consumption inhibits serum angiotensin converting enzyme activity and reduces systolic blood pressure. Atherosclerosis 2001; 158: 195-198. [DOI:10.1016/S0021-9150(01)00412-9]
5. Caleb OJ, Mahajan PV, Al-Said FAJ, Opara UL. Modified Atmosphere Packaging Technology of Fresh and Fresh-cut Produce and the Microbial Consequences-A Review. Food Bioprocess Technol 2013; 6: 303-329. [DOI:10.1007/s11947-012-0932-4]
6. Caleb OJ, Mahajan PV, Opara UL, Witthuhn CR. Modelling the respiration rates of pomegranate fruit and arils. Postharvest Biol Technol 2012a; 64: 49-54. [DOI:10.1016/j.postharvbio.2011.09.013]
7. Wang CY, Qi L. Modified Atmosphere Packaging alleviates chilling injury in cucumbers. Postharvest Biol Technol 1997; 10: 195-200. [DOI:10.1016/S0925-5214(97)01405-1]
8. Manjunatha M, Anurag RK. Effect of modified atmosphere packaging and storage conditions on quality characteristics of cucumber. Journal Food Science Technology 2012; 51: 470-475. [DOI:10.1007/s13197-012-0840-7]
9. Almenar E, Del Valle D, Catala R, Gavara R. Active package for wild strawberry fruit (Fragaria vesca L.). J Agrical Food Chem 2007; 55: 240-245. [DOI:10.1021/jf062809m]
10. Han YS, Lee SH, Choi KH, Park I. Preparation and characterization of chitosan-clay nanocomposites with antimicrobial activity. J Phys Chem Solids 2010; 71: 464-467. [DOI:10.1016/j.jpcs.2009.12.012]
11. Bruna JE, Penaloza A, Guarda A, Rodriguez F, Galotto MJ. Development of MtCu 2+-LDPE nanocomposites with antimicrobial activity for potential use in food packaging. Appl Clay Sci 2012; 58: 79-87. [DOI:10.1016/j.clay.2012.01.016]
12. Shahi M, Khojastehpoor M, Afshari H, Abaspoorfard H. The effect of packing with titanium oxide coating on the pH of the cucumber product. 6th National Congress on Agricultural Machinery Mechanization/; 2010 Sep 15-16; Tehran, Iran. [in Persian]
13. Abdollahi, Rezaei M, Farzi GA. Preparation and Characterization of Chitosan/clay Biodegradable Nanocomposite for Food Packaging Application. Iranian J Nutr Sci Food Tech 2010; 1: 71-79 [in Persian].
14. Xiangyong M, Zhang Z, Zhan Z, Adhikari B. Changes in Quality Characteristics of Fresh-cut Cucumbers as Affected by Pressurized Argon Treatment. Food Bioprocess Technol 2013; 7: 693-701. [DOI:10.1007/s11947-013-1092-x]
15. Mohamadpour I, Tajeddin B. The Effect of Carbon Deoxide Concentration on the Quality and Shelf Life of Modified Atmosphere Packaged Barhi Dates Fruit. Iran J Nutr Sci Food Technol 2017; 12 (1): 89-97 [in Persian].
16. Manjunatha M, Anurag RK. Effect of modified atmosphere packaging and storage conditions on quality characteristics of cucumber. J Food Sci Technol 2012; 51(11): 3470-3475. [DOI:10.1007/s13197-012-0840-7]
17. Ebrahimi AM. Modeling of mass transfer and heating of pomegranate seeds packed under modified atmosphere [dissertation]. Isfahan: Isfahan University of Technology, M.C. Faculty of Food Science and Technology; 2013 [in Persian].
18. Darani S, Fazel M, Keramat J. Effect of modified atmosphere packaging on some physicochemical properties of spinach (spinacia oleracea L.) during storage time. Innov Food Technol 2014; 3: 69-79 [in Persian].
19. Fonseca SC, Oliveira FA, Brecht JK. Modelling respiration rate of fresh fruits and vegetables for modified atmosphere packages- a review. J Food Eng 2002; 52: 99-119. [DOI:10.1016/S0260-8774(01)00106-6]
20. Palma A, Schirra M, D'Aquino S, La Malfa S, Continella G. Chemical properties changes in pomegranate seeds packaged in polypropylene trays. 1st International Symposium on Pomegranate and Minor Mediterranean Fruits, Acta Hort 2006; 323-330. [DOI:10.17660/ActaHortic.2009.818.48]
21. Tabatabai R, Ebrahimian A, Hashemi SJ. Investigation on the effect of temperature, packaging material and modified atmosphere on the quality of tomato. FSCT 2016; 13 (51) :1-13 [in Persian]
22. Kaynas, K., & Ozelkok, I. S. (1999). Effect of Semperfresh on postharvest behavior of cucumber (Cucumis sativus L.) and summer squash (Cucurbito pepo L.) fruits. Acta Horticulturae, 492, 213-220. [DOI:10.17660/ActaHortic.1999.492.27]
23. Shahdadi Sardu A, Sedaghat N, Taghizadeh M, Milani M. Effect of packaging and storage conditions on physicochemical and sensory properties of greenhouse cucumber. National Conference on Science and Technology in Food Industry; 2015 Jan 1, Torbat-e Heydarieh, Iran. [in Persian]
24. Duncan TV. Applications of nanotechnology in food packaging and food safety: Barrier materials, antimicrobials and sensors. J Colloid Interface Sci 2011; 1: 1-24. [DOI:10.1016/j.jcis.2011.07.017]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

aziziyan Dehkordi B, Zamindar N, Ghorbani Z, Mosafa L. Changes in the Physicochemical and Microbial Properties of Fresh-cut Cucumber during Storage as Affected by Modified Atmosphere Packaging and Films of polypropylene Containing Clay Nanoparticles. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 15 (1) :83-92
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2831-fa.html

عزیزیان دهکردی بهروز، زمین دار نفیسه، قربانی زهرا، مصفی لیلا. بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی خیار تازه برش خورده در بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده از جنس پلی پروپیلن حاوی نانوذرات رس. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (1) :83-92

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2831-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645