[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 2، شماره 1 - ( 3-1386 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 31-21 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر اسیدهای آلی و نایسین در غلظت‌های کمتر از مهارکننده بر رشد سویه باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر
آمنه نصر* ، روحا کسری کرمانشاهی ، ایرج نحوی
، am_nasr60@yahoo.com
چکیده:   (14536 مشاهده)
سابقه و هدف: کاهش آلودگی یکی از راهکارهای نگهداری مواد غذایی است که با افزودن مواد نگهدارنده قابل انجام است. این مواد با تغییر ساختار و اعمال غشای سلولی، عمل آنزیم‌ها یا ساختارهای ژنتیکی میکروارگانیسم‌ها، اثر بازدارندگی روی آنها دارند. مواد و روشها: در این تحقیق، اثر مواد نگهدارنده مختلف بر منحنی رشد باکتری‌ باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر مورد بررسی قرار گرفت. به این صورت که ابتدا منحنی رشد باکتری در عدم حضور مواد نگهدارنده، رسم شد و سپس منحنی رشد باکتری در حضور اسید استیک که یک ماده نگهدارنده شیمیایی است و نایسین که یک ماده نگهدارنده طبیعی است، در غلظت‌های پایین‌تر از کمترین غلظت مهار کننده1 رسم شد. منحنی رشد این باکتری در حضور اسید سیتریک و سوربات پتاسیم به طور توأم در غلظت‌های مختلف، رسم و تغییرات pH در این مدت بررسی شد. یافته ها‌: باسیلوس سرئوس در حضور اسید استیک با غلظت نصف کمترین غلظت مهارکننده، هیچ رشد معنی داری نداشت و pH ، در این مدت ثابت و برابر با 5 بود اما در غلظت‌های ربع و یک هشتم کمترین غلظت مهارکننده، باکتری با تعدیل pH رشد کرد. باسیلوس سرئوس پس از تقریبا 12 ساعت در حضور نایسین شرایط را تعدیل کرده و با افزایش pH رشد خود را شروع می‌کند. همچنین استفاده توام اسید سیتریک و سوربات پتاسیم اثر یکدیگر را افزایش داد. نتیجه گیری: باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر نسبت به غلظت‌های کمتر از MIC‌ مواد نگهدارنده مختلف مقاومت نشان می‌دهد و به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که از کاربرد غلظت‌های کمتر از MIC اجتناب شود.
واژه‌های کلیدی: باسیلوس سرئوس، مواد نگهدارنده، کمترین غلظت مهارکننده
متن کامل [PDF 488 kb]   (3861 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/10 | انتشار: 1386/3/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasr A, Kermanshahi R, Nahvi I. The effect of organic acids and nisin at sub-minimum inhibitory concentrations on growth of a strain of Bacillus cereus isolated from cheeses. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2007; 2 (1) :21-31
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-30-fa.html

نصر آمنه، کسری کرمانشاهی روحا، نحوی ایرج. بررسی تأثیر اسیدهای آلی و نایسین در غلظت‌های کمتر از مهارکننده بر رشد سویه باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1386; 2 (1) :21-31

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-30-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645