:: دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 130-123 برگشت به فهرست نسخه ها
جنبه‌های نظری و اجرایی مطالعه ملی کوهورت معلمان ایران: گزارش روش شناسی
مرتضی عبداللهی* ، ناصر کلانتری ، زهرا عبداللهی ، فاطمه گودرزی ، مینا اسماعیلی ، آناهیتا هوشیار راد
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، morabd@yahoo.com
چکیده:   (1525 مشاهده)
سبک زندگی و مؤلفه‌های مختلف آن تأثیرات اثبات شده‌ای بر سلامت و ابتلاء به بیماری دارند. از جمله این مؤلفه‌ها، دریافت‌های غذایی و الگوی تغذیه‌ای مردم است که در صورت انطباق با توصیه‌‌های تغذیه‌ای و رهنمودهای غذایی می‌تواند تا حد زیادی از ابتلا به بیماری‌‌های غیرواگیر جلوگیری کند. از جمله مطالعات مهم و کاربردی که می‌تواند در هر کشوری، ارتباط میان الگوی غذایی و ابتلاء به بیماری‌ها و سطح سلامت جامعه را نشان دهد، مطالعه از نوع کوهورت است که می‌تواند حتی روند تغییرات در مواجهه را نیز در طول زمان نشان دهد.
مقدمات کوهورت معلمان ایران که به طور مشخص به تعیین رابطه میان دریافت‌های غذایی، وضعیت تغذیه‌ای و فعالیت بدنی با بروز بیماری‌های غیرواگیر می‌پردازد، در سال 1380 آغاز گردید. برای طراحی مطالعه و تدوین پرسش‌نامه از مشورت دکتر والتر ویلت - بخش اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت هاروارد- استفاده شد. این مطالعه با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه، دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت اجرا می شود. انتخاب معلمان به دلیل توانایی آنان در درک پرسش‌ها و پاسخ دادن به سوالات می باشد.
پرسش‌نامه خود ایفای طرح بر اساس داده‌های بررسی الگوی مصرف 81-1379 انستیتو و با استفاده از روش‌های آماری برای تعیین اقلام غذایی و اندازه سهم آنها تدوین گردید. در مطالعه پایلوت که روی 1000 معلم در تهران انجام شد، قابل اجرا بودن مطالعه تأیید گردید. پیگیری پیامد در میان معلمان نیز به دلیل استفاد از خدمات بیمه ای توسط آنان، عملاً موانع کمتری خواهد داشت.
واژه‌های کلیدی: الگوی تغذیه ای، فعالیت بدنی، سبک زندگی، بیماری‌‌های غیر واگیر، کوهورت
متن کامل [PDF 508 kb]   (618 دریافت)    
نوع مقاله: پروتکل | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1399/8/28 | پذیرش: 1399/9/10 | انتشار: 1399/9/30
فهرست منابع
1. Martin A, Booth JN, Laird Y, Sproule J, Reilly JJ, Saunders DH. Physical activity, diet and other behavioural interventions for improving cognition and school achievement in children and adolescents with obesity or overweight. Cochrane Database Syst Rev. 2018;3(3):CD009728. Published 2018 Mar 2. doi:10.1002/14651858.CD009728.pub4. [DOI:10.1002/14651858.CD009728.pub4]
2. GBD 2016 Disease and Injury Incidence and Prevalence Collaborators, Vos T, Abajobir A, Abate K, Abbafati C, Abbas K, Abd-Allah F, et al. Global, regional, and national incidence, prevalence, and years lived with disability for 328 diseases and injuries for 195 countries, 1990-2016: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016. Lancet (London, England). 2017:390(10100):1211-1259.
3. Lachat C, Otchere S, Roberfroid D, Abdulai A, Seret FMA, et al. Diet and Physical Activity for the Prevention of Noncommunicable Diseases in Low- and Middle-Income Countries: A Systematic Policy Review. (2013) Diet and Physical Activity for the Prevention of Noncommunicable Diseases in Low- and Middle-Income Countries: A Systematic Policy Review. PLOS Medicine 10(6): [DOI:10.1371/journal.pmed.1001465]
4. Flynn MA. Empowering people to be healthier: public health nutrition through the Ottawa Charter. Proc Nutr Soc. 2015;74(3):303-312. [DOI:10.1017/S002966511400161X]
5. Dodd KW, Guenther PM, Freedman LS, Subar AF, Kipnis V, Midthune D, Tooze JA, Krebs-Smith SM. Statistical methods for estimating usual intake of nutrients and foods: a review of the theory. J Am Diet Assoc 2006 Oct;106(10):1640-50. [DOI:10.1016/j.jada.2006.07.011]
6. Flagg EW, Coates RJ, Calle EE, et al. Validation of the American Cancer Society Cancer Prevention Study II Nutritional Survey Cohort food frequency questionnaire. Epidemiology. 2000; 11:462-468. [PubMed: 10874556]. [DOI:10.1097/00001648-200007000-00017]
7. Freedman LS, Guenther PM, Dodd KW, Krebs-Smith SM, Midthune D. The population distribution of ratios of usual intakes of dietary components that are consumed every day can be estimated from repeated 24-hour recalls. J Nutr 2010 Jan;140(1):111-6. [DOI:10.3945/jn.109.110254]
8. Freedman LS, Midthune D, Carroll RJ, Krebs-Smith S, Subar AF, Troiano RP, et al. Adjustments to improve the estimation of usual dietary intake distributions in the population. J Nutr 2004 Jul;134(7):1836-43. Erratum in: J Nutr 2005 Jun;135(6):1524. [DOI:10.1093/jn/134.7.1836]
9. Millen AE, Midthune D, Thompson FE, et al. The National Cancer Institute Diet History Questionnaire: validation of pyramid food servings. Am J Epidemiol. 2006; 163:279-288. [PubMed: 16339051]. [DOI:10.1093/aje/kwj031]
10. Carroll RJ, Midthune D, Subar AF, Shumakovich M, Freedman LS, Thompson FE, et al. Taking advantage of the strengths of 2 different dietary assessment instruments to improve intake estimates for nutritional epidemiology. Am J Epidemiol. 2012 Feb 15;175(4):340-7. [DOI:10.1093/aje/kwr317]
11. Freedman LS, Schatzkin A, Wax Y. The impact of dietary measurement error on planning a sample size required in a cohort study. Am J Epidemiol. 1990; 132:1185-1195. [PubMed: 2135637]. [DOI:10.1093/oxfordjournals.aje.a115762]
12. Azizi F, et al. Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS): rationale and design. IJEM, 1990 Vol 2 (2), 77-86 (In Persian).
13. Pourshams A, Khademi H, Fazeltabar Malekshah A, Islami F, Nouraei M, Sadjadi AR, et al. Cohort Profile: The Golestan Cohort Study-a prospective study of oesophageal cancer in northern Iran, International Journal of Epidemiology, Volume 39, Issue 1, February 2010, Pages 52-59, [DOI:10.1093/ije/dyp161]
14. Freedman LS, Kipnis V, Schatzkin A, Tasevska N, Potischman N. Can we use biomarkers in combination with self-reports to strengthen the analysis of nutritional epidemiologic studies? Epidemiol Perspect Innov 2010 Jan;7(1):2. [DOI:10.1186/1742-5573-7-2]
15. Tooze JA, Kipnis V, Buckman DW, Carroll RJ, Freedman LS, Guenther PM, et al. A mixed-effects model approach for estimating the distribution of usual intake of nutrients: the NCI method. Stat Med 2010 Nov 30;29(27):2857-68. [DOI:10.1002/sim.4063]
16. Willett WC, Howe GR, Kushi LH. Adjustment for total energy intake in epidemiologic studies. Am J Clin Nutr. 1997; 65 Suppl. 4:1220S-1228S. [PubMed: 9094926]. [DOI:10.1093/ajcn/65.4.1220S]
17. Willett W, Sampson L. Food Frequency Methods. In Walter Willett (ed.) Nutritional epidemiology. New York: Oxford University Press, [2013].


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها