[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 5، شماره 3 - ( 6-1389 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 66-57 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
آتنا رمضانی ، فریده طاهباز* ، شاهین رسولی ، بهرام رشیدخانی ، اعظم غروی نوری ، معصومه مسلمی ، مهدی هدایتی
چکیده:   (16667 مشاهده)
سابقه و هدف: تغییر و افزایش سطوح لیپیدهای خون یکی از مشکلات بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطوح لیپید‌های خون در این بیماران طراحی و انجام شد. افراد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفیِ دو سوکورِ کنترل شده روی 44 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. ابتدا بیماران به دو گروه دریافت کننده ml200 آب هویج غنی شده با mg10 بتاکاروتن (گروه الف) و آب‌ هویج معمولی (گروه ب) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت 8 هفته، هر روز در وعده ناهار به جای یک واحد غلات ml200 آب هویج دریافت کردند. یادآمد 24 ساعته خوراک در 3 روز متوالی و 6 روز غیرمتوالی در ابتدا و انتهای مطالعه گرفته شد. همچنین، مقدار لیپید‌ها، گلوکز و بتاکاروتن سرم در نمونه‌های خون ناشتا در شروع و پایان هفته هشتم اندازه‌گیری شد. داده‌های بررسی مصرف با نرم‌افزار Nutritionist IV آنالیز و آزمون‌های آماری با نرم‌افزار SPSS11.5 تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها‌: سطح بتاکاروتن سرم افزایش و کلسترول تام و تری‌گلیسرید و نسبت‌های LDL-c/HDL-C و TC/HDL-C به طور معنی‌داری در گروه الف نسبت به گروه ب کاهش یافت، ولی سطوح HDL-C و گلوکز ناشتا در این تحقیق در هر دو گروه تحت تأثیر قرار نگرفت. نتیجه گیری: مصرف روزانه ml200 آب هویج غنی شده با mg10 بتاکاروتن یا آب هویج معمولی به مدت 8 هفته بدون تأثیر بر مقدار گلوکز سرم، سبب بهبود سطوح بعضی از لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی نوع 2 شد. البته، تأثیر آب هویج غنی شده در مقایسه با آب هویج معمولی بیشتر بود. این مداخله تغذیه‌ای نشان داد که مصرف آب هویج غنی شده احتمالاً می‌تواند از افزایش لیپید‌های خون در این بیماران جلوگیری کند. واژگان کلیدی: دیابت نوع 2 ، آب هویج، بتاکاروتن، لیپید‌های سرم
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، آب هویج، بتاکاروتن، لیپید‌های سرم
متن کامل [PDF 383 kb]   (4771 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1389/6/21 | انتشار: 1389/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani A, Tahbaz F, Rasooli S, Rashidkhani B, Gharavi Noori A, Moslemi M et al . Effects of ß-carotene-fortified carrot juice on the lipid profile in type-2 diabetes patients . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2010; 5 (3) :57-66
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-366-fa.html

رمضانی آتنا، طاهباز فریده، رسولی شاهین، رشیدخانی بهرام، غروی نوری اعظم، مسلمی معصومه و همکاران.. اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1389; 5 (3) :57-66

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-366-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( 6-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645