[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 1 - ( 1-1390 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 80-69 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین مصرف خانگی روغن‌های گیاهی با بیومارکرهای مربوط به التهاب سیستمیک و اختلال در عملکرد اندوتلیال در زنان
فاطمه زریباف ، فهیمه حقیقت دوست ، لیلا آزادبخت ، احمد اسماعیل زاده*
چکیده:   (16595 مشاهده)
سابقه و هدف: : بخش عمده اطلاعات موجود در مورد اثرات مضر چربی‌های ترانس بر سلامتی، از مطالعاتی به دست آمد. که در جوامع غربی انجام شده است؛ داده‌های اندکی در این زمینه در خاور میانه موجود است. هدف بررسی حاضر، مطالعه ارتباط میان مصرف روغن‌های گیاهی هیدروژنه و روغن‌های گیاهی مایع با سطح مارکرهای التهابی در زنان معلم تهرانی 40 تا 60 ساله بود. مواد و روش‌ها: دریافت‌های غذایی معمول 486 خانم سالم با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک FFQ بررسی شد. روغن‌های گیاهی هیدروژنه (که معمولا ً برای پخت غذا در ایران استفاده می‌شود) به عنوان گروه PHVO (partially hydrogenated vegetable oil) و روغن آفتابگردان، ذرت، کانولا، سویا و زیتون به عنوان گروه روغن‌های مایع (non-HVO) در نظر گرفته شدند. نمونه‌های خون ناشتا برای اندازه‌گیری مارکرهای التهابی گردآوری و قد و وزن افراد اندازه‌گیری شد. یافته‌ها‌: دریافت‌های روزانه PHVO و non-HVO (که از نظر انرژی تعدیل شده بودند، به ترتیب 11±23 و 10±22 گرم در روز (انحراف معیار±میانگین) بودند. بعد از کنترل عوامل مخدوش‌کننده، غلظت پلاسمایی CRP در زنانی که در بالاترین پنجک دریافت PHVO قرار داشتند، بیشتر بود. بعد از تعدیل این عوامل، غلظت پلاسمایی C‏RP )درصد تفاوت نسبت به پایین‌ترین پنجک : 45% 01/0>P)، اینترلوکین6 (درصد تفاوت نسبت به پایین‌ترین پنجک : 72% ، 05/0p<)، TNF-α (درصد تفاوت نسبت به پایین‌ترین پنجک : 66% ، 01/0>p) و soluble intercellular adhesion molecule-1(1-:sICAM درصد تفاوت نسبت به پایین‌ترین پنجک: 22% ، 01/0>p) در زنانی که در بالاترین پنجک دریافت PHVO قرار داشتند، نسبت به زنانی که در پایین‌ترین پنجک بودند، بیشتر بود. در مقابل، غلظت CRP (درصد تفاوت بین بالا‌ترین و پایین‌ترین پنجک: 23% ، 05/0 (P=، TNF-α(درصد تفاوت بین بالا‌ترین و پایین‌ترین پنجک: 29% ، 01 /0 P<) ،سرم آمیلوئید A )درصد تفاوت بین بالا‌ترین و پایین‌ترین پنجک : (24% ، 01/0 P<) و 1- sICAM(درصد تفاوت بین بالاترین و پایین پنجک: 19% ، 05/0p<) در افرادی که روغن‌های گیاهی مایع مصرف می‌کردند، کمتر بود. تعدیل BMI، قند خون ناشتا و پروفایل لیپیدی این ارتباط را به مقدار کمی در بعضی از افراد تضعیف کرد. نتیجه گیری: دریافت بیشتر روغن‌های گیاهی هیدروژنه با غلظت بالاتر مارکرهای التهابی و دریافت بیشتر روغن‌های گیاهی مایع با غلظت کمتر این مارکرها در زنان معلم تهرانی ارتباط داشت. واژگان کلیدی: روغن‌های گیاهی هیدروژنه، التهاب، اسیدهای چرب ترانس، زنان
واژه‌های کلیدی: روغن‌های گیاهی هیدروژنه، التهاب، اسیدهای چرب ترانس، زنان
متن کامل [PDF 372 kb]   (2276 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1389/12/11 | انتشار: 1390/1/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaribaf F, Haghighatdoost F, Azadbakht L, Esmaillzadeh A. Home use of vegetable oils, markers of systemic inflammation and endothelial dysfunction among women. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6 (1) :69-80
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-459-fa.html

زریباف فاطمه، حقیقت دوست فهیمه، آزادبخت لیلا، اسماعیل زاده احمد. ارتباط بین مصرف خانگی روغن‌های گیاهی با بیومارکرهای مربوط به التهاب سیستمیک و اختلال در عملکرد اندوتلیال در زنان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (1) :69-80

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-459-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 1-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645