[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 3 - ( 6-1390 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 29-20 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D و توأم ویتامین D و کلسیم بر نماگر‌های تن‌سنجی و گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
بهاره نیکویه ، تیرنگ نیستانی* ، مریم‌السادات فروید ، حمید علوی مجد ، علی کلایی ، نسترن شریعت زاده ، اعظم غروی ، آناهیتا هوشیار راد
چکیده:   (13660 مشاهده)
سابقه و هدف: غلظت کم 25(OH)D سرم با اختلال در تحمل به گلوکز و ابتلا به دیابت همراه است. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی دوغ غنی شده با ویتامین D و توأم ویتامینD و کلسیم بر وضعیت تن‌سنجی و گلیسمی مبتلایان به دیابت نوع 2 (T2DM) انجام شد. مواد و روش‌ها: 90 بیمار مبتلا به T2DM به صورت تصادفی به گروه‌های 1 (دوغ ساده)، 2 (دوغ غنی شده با ویتامین D حاوی IU 500 ویتامین D در هر mL 250) و3 (دوغ غنی شده با ویتامین D و کلسیم، حاوی IU 500 ویتامین D و mg 250 کلسیم در هر mL 250) تقسیم شدند تا روزی دو بطری از دوغ‌ها را به مدت 12 هفته مصرف کنند. نماگر‌های تن‌سنجی (وزن، نمایه توده بدن، دور کمر)، سطح گلوکز ناشتای سرم(FSG)، درصد هموگلوبین گلیکوزیله(HbA1C) و مقاومت به انسولین( HOMA-IR) پیش و پس از مداخله ارزیابی شدند. یافته‌ها‌: میانگین سطح 25(OH)D3 سرم در گروه‌‌های 2 و 3 به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش یافت ( هردو، 001/0>p). FSG (به ترتیب 7/33±9/12- ، 015/0=p و 9/46±6/9- ، 035/0=p)، HbA1C (به ترتیب 2/1%±4/0- ، 9/1%±4/0- ،001/0> p) HOMA-IR (به ترتیب4/1 ±6/0- ، 001/0= pو 2/3± 6/0، 001/0> p) و دورکمر (به ترتیب 7/2±6/3- ، 3/3±9/2-، هردو 001/0>p) در گروه‌های 2و3 در مقایسه با گروه 1 به طور معنی‌داری کاهش یافت. بین تغییرات 25(OH)D3 با FSG (208/0=r و 049/0=p) و HOMA-IR (219/0- =r و 005/0=p) رابطه منفی معنی‌دار مشاهده شد. نتیجه گیری: مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D با یا بدون کلسیم وضعیت تن‌سنجی و گلیسمی بیماران دیابت نوع 2 را بهبود بخشید. واژگان کلیدی: ویتامین D ، کلسیم، کنترل گلیسمی، تن‌سنجی
واژه‌های کلیدی: ویتامین D، کلسیم، کنترل گلیسمی، تن‌سنجی
متن کامل [PDF 163 kb]   (3322 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1390/6/13 | انتشار: 1390/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikooyeh B, Neyestani T, Farvid M, Alavimajd H, Kalayi A, Shariat Zadeh N, et al . Effects of daily consumption of Iranian yogurt drink doogh fortified with vitamin D or vitamin D plus calcium on the anthropometric and glycemic indices in type-2 diabetes patients. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6 (3) :20-29
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-543-fa.html

نیکویه بهاره، نیستانی تیرنگ، فروید مریم‌السادات، علوی مجد حمید، کلایی علی، شریعت زاده نسترن، و همکاران.. اثر مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D و توأم ویتامین D و کلسیم بر نماگر‌های تن‌سنجی و گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (3) :20-29

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-543-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( 6-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645