:: دوره 3، شماره 1 - ( 3-1387 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 73-79 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه دو فرمول هریس- بندیکت و مفلین اس-تی جئور با کالری‌متری غیرمستقیم در تعیین میزان انرژی مصرفی استراحت (REE)
بهاره امیرکلالی، سعید حسینی، رامین حشمت، باقر لاریجانی
چکیده:   (19303 مشاهده)
سابقه و هدف: آگاهی از میزان انرژی مصرفی استراحت (REE) برای محاسبه میزان انرژی مورد نیاز روزانه بیماران بستری در بیمارستان ضروری است. برای اطلاع از میزان این انرژی می‌توان آن را اندازه‌گیری کرد یا به وسیله معادلات موجود، برآوردی از آن به دست آورد. در این مطالعه، میزان توافق بین میزان REE که توسط کالری‌متری غیرمستقیم اندازه‌گیری شده و REE برآورده شده توسط دو معادله هریس- بندیکت (Harris-Benedict) و مفلین اس-تی جئور ((Mifflin-St Jeor مورد آزمون قرار گرفت. مواد و روش‌ها: 60 بیمار در محدوده سنی 18 تا 83 سال به صورت تصادفی انتخاب شدند. در همه این بیماران، REE توسط روش کالری‌متری غیرمستقیم با استفاده از دستگاه fitmate (شرکت Cosmed، روم، ایتالیا) اندازه‌گیری و سپس توسط دو فرمول هریس- بندیکت و مفلین اس-تی جئور برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات، از روش‌های بلند-آلتمن ، one sample t-test و همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته ها‌: از نظر آماری، میانگین REE اندازه‌گیری شده توسط روش کالری‌متری غیرمستقیم (98/373  66/1311 کیلوکالری در روز) تفاوت معنی‌داری با میانگین میزان برآورد شده توسط هر یک از دو فرمول هریس-بندیکت (48/223  36/ 1339 کیلوکالری در روز) و مفلین اس-تی جئور (94/230 11/1303 کیلوکالری در روز) وجود نداشت؛ ولی در سطح فردی، محدوده توافقی میزان اندازه‌گیری شده با میزان برآورد شده در هر دو فرمول بسیار وسیع بود (هریس-بندیکت 58/714 تا 98/769 کیلوکالری در روز و مفلین اس-تی جئور 73/775 تا 83/792 کیلوکالری در روز). نتیجه گیری: در سطح گروهی، دو معادله هریس- بندیکت و مفلین اس-تی جئور برای ارزیابی REE در بیماران بستری در بیمارستان مناسب هستند، ولی برای استفاده فردی، محدوده توافقی هر دو معادله با انرژی اندازه‌گیری شده، بسیار وسیع است. این دامنه وسیع،‌ از نظر بالینی، تفاوت‌های مهمی را در محاسبه REE به وجود آورد.
واژه‌های کلیدی: کالری‌متری، انرژی مصرفی استراحت (REE )، معادله هریس-بندیکت، معادله مفلین اس-تی جئور
متن کامل [PDF 203 kb]   (6954 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۸۷/۴/۲۴


XML   English Abstract   Print



دوره 3، شماره 1 - ( 3-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها