[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 3 - ( پاييز 1391 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 42-31 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر دو گونه صمغ کتیرا بر برخی ویژگی‌های رئولوژیک، فیزیکی و حسی نوشیدنی شیر خرما
مریم کشتکاران ، محمد امین محمدی فر* ، علامحسین اسدی
چکیده:   (12089 مشاهده)
سابقه و هدف: شهد خرما افزودنی مغذی و بومی مناسبی برای طعم‌دار کردن شیر است. در این تحقیق، برخی ویژگی‌های رئولوژیک، فیزیکی و حسی شیر خرمای تهیه شده با استفاده از سه غلظت مختلف از دو گونه کتیرا به عنوان جایگزینی برای هیدروکلوئیدهای وارداتی جهت بهبود ویژگی‌های حسی نوشیدنی مورد نظر بررسی شد. مواد و روشها: ویژگی‌های رئولوژیک نمونه‌های شیر خرمای تهیه شده با سه غلظت 1/0، 2/0 و 3/0درصد (وزنی/ وزنی) کتیرای به دست آمده از دو گونه گون ( آستراگالوس راهنسیس A.R و آستراگالوس گوسیپینوس A.G) در دمای C3 در سه دوره زمانی (روزهای اول، دوم و سوم پس از تولید) توسط دستگاه رئومتر، توزیع اندازه ذرات با استفاده از تکنیک تفرق نور لیزر، رنگ‌سنجی توسط دستگاه اسپکترومتر انعکاسی و ارزیابی حسی با استفاده از روش هدونیک 5 طبقه و 25 ارزیاب نیمه‌حرفه‌ای بررسی شد. یافتهها: غلظت صمغ بر شاخص‌های توصیف‌کننده رفتار جریانی نمونه‌ها، اندازه ذرات و شاخص‌های توصیف‌کننده رنگ (b*، a* و L*) اثر معنی‌داری داشت و شدت این اثر تحت تأثیر نوع صمغ بود. نتیجه ارزیابی حسی مشخص کرد که نمونه‌های حاوی 3/0% صمغ کتیرا گونه آستراگالوس راهنسیس و نمونه‌های حاوی 2/0% صمغ کتیرا گونه آستراگالوس گوسیپینوس بالاترین مطلوبیت را داشتند. نتیجه گیری: استفاده از نوع و غلظت مناسب صمغ کتیرا در فراورده شیر خرما با تأثیر بر رفتار جریانی محصول به ایجاد بافت و احساس دهانی مطلوب منجر می‌شود. واژگان کلیدی: شیرخرما، شهد خرما، صمغ کتیرا، رئولوژی، ارزیابی حسی
واژه‌های کلیدی: شیرخرما، شهد خرما، صمغ کتیرا، رئولوژی، ارزیابی حسی
متن کامل [PDF 439 kb]   (4481 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/7/17 | انتشار: 1391/7/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keshtkaran M, Mohammadifar M, Asadi G. The effect of two types of Iranian gum tragacanth on some rheological, physical and sensory properties of date milk beverage. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 7 (3) :31-42
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-855-fa.html

کشتکاران مریم، محمدی فر محمد امین، اسدی علامحسین. بررسی اثر دو گونه صمغ کتیرا بر برخی ویژگی‌های رئولوژیک، فیزیکی و حسی نوشیدنی شیر خرما. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (3) :31-42

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-855-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 3 - ( پاييز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645