[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( 9-1387 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 23-32 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره پوست سیب‌زمینی راجا
آزاده محققی ثمرین ، هاشم پورآذرنگ، هاشم اخلاقی، امیرحسین الهامی راد، نیما همت یار
چکیده:   (26301 مشاهده)
سابقه و هدف: ترکیبات فنلی که در منابع گیاهی وجود دارند، با کاهش سرعت اکسیداسیون چربی‌ها ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی را بهبود می‌بخشند. استفاده از آنتی اکسیدان‌های سنتزی به دلیل سمیت و خطراتی که دارند محدود شده است. در این مطالعه، فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره پوست سیب‌زمینی راجا در روغن سویا بررسی شد در زمینه استخراج ترکیبات فنلی از پوست سیب‌زمینی راجا تحقیقاتی انجام شد. مواد و روش‌ها: ترکیبات فنلی با استفاده از روش پرکولاسیون با حلال متانول و روش فراصوت با 5 حلال متانول، اتانول، هگزان، استن و آب از پوست سیب‌زمینی راجا استخراج شد. اندازه‌گیری غلظت ترکیبات فنلی عصاره‌ها با روش فولین سیوکالتو انجام شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره پوست سیب‌زمینی راجا در روغن سویا با استفاده از دو روش گرمخانه‌گذاری و رنسیمت بررسی شد و اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک برای بررسی پیشرفت واکنش اکسیداسیون اندازه‌گیری شدند. یافته‌ها‌: بیشترین راندمان عصاره‌گیری به حلال‌های آب (5/15%) و متانول (9/6%) و بیشترین مقدار ترکیبات فنلی به حلال متانول (gµ68/680 به ازای گرم وزن خشک گیاه) با روش فراصوت مربوط بود. پس از 16 روز گرمخانه‌گذاری در C63 نمونه‌های روغن سویای حاوی عصاره‌های متانولی پوست سیب‌زمینی راجا اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک کمتری نسبت به نمونه روغن شاهد داشتند. بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها با روش رنسیمت نشان داد که روغن‌های حاوی عصاره پوست سیب‌زمینی راجا در غلظت‌های 1600 و 2400 ppm دارای پایداری حرارتی بسیار مناسبی هستند. نتیجه گیری: استفاده از روش فراصوت سبب افزایش مقدار کل ترکیبات فنلی استخراج شده نسبت به روش پرکولاسیون شد و زمان عصاره‌گیری را کاهش داد. عصاره متانولی پوست سیب‌زمینی راجا دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی و قابل مقایسه با آنتی‌اکسیدان‌های تجاری BHA و BHT است.
واژه‌های کلیدی: پوست سیب‌زمینی، ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، روغن سویا، فراصوت
متن کامل [PDF 185 kb]   (2359 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۸۷/۱۰/۲۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohagheghi Samarin A, Poor Azarang H, Akhlaghi H, Elhami Rad A, Hematyar N. Antioxidant activity of potato (Solanum tuberosum, raja) peel extract. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2008; 3 (3) :23-32
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-92-fa.html

محققی ثمرین آزاده، پورآذرنگ هاشم، اخلاقی هاشم، الهامی راد امیرحسین، همت یار نیما. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره پوست سیب‌زمینی راجا. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1387; 3 (3) :23-32

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-92-fa.html



دوره 3، شماره 3 - ( 9-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764