[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 4 - ( ضميمه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 62-53 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ویتامین D در خطر بروز سرطان پستان
یاسمن جمشیدی نائینی ، سید حسین داودی* ، سعیده اسمعیلی
چکیده:   (13394 مشاهده)
سرطان پستان یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان سراسر دنیا و ایران ‏است. بنا به گزارشات وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر بیش از 40000 نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند. چاقی، فعالیت بدنی، مصرف الکل، سیگار، هورمون درمانی و هم‌چنین رژیم غذایی عواملی هستند که در خطر بروز سرطان نقش مهمی دارند. مطالعات نشان می‏دهند که شکل فعال ویتامین D چون تمایز سلولی را افزایش می‌دهد و پرولیفراسیون را مهار می‏کند، می‌تواند در تغییر خطر سرطان نقش داشته باشد. نتایج به دست آمده از برخی مطالعات، رابطه‌ی معکوس دریافت رژیمی و غلظت سرمی ویتامین D را با خطر سرطان پستان تأیید می‏کنند. نتایج تحقیقات بیانگر کاهش خطر سرطان پستان با دریافت مقادیر بیشتر ویتامین D است. مطالعات نشان می‌د‌‏هند که بین غلظت کلسی‌دیول پلاسما و میزان مواجهه با اشعه‌ی فرابنفش خورشید با خطر سرطان پستان رابطه معکوس معنی‏داری وجود دارد. اندازه‌گیری غلظت کلسی‌دیول مدت‌ها پیش از تشخیص سرطان به عدم مشاهده‌ی رابطه‌ی معنی‌دار منجر شده است. نتایج مطالعات، حاکی از اثر محافظتی دریافت رژیمی و مکمل ویتامین D و مواجهه با اشعه‌ی فرابنفش خورشید در برابر بروز سرطان پستان به ویژه در زنان غیر یائسه است. از طرف دیگر، براساس اندازه‌گیری غلظت کلسی‌دیول پلاسما، کمبود ویتامین D در بیماران مبتلا به سرطان پستان شایع است. بنابراین، تا زمان دستیابی به نتایج قطعی، دریافت مقادیر کافی ویتامین D (600 واحد در روز برای زنان کمتر از 71 سال و 800 واحد در روز برای زنان 71 ساله و مسن‌تر) و حفظ غلظت کلسی دیول پلاسما در محدوده ng/ml 49-30 منطقی به نظر می‌رسد. واژگان کلیدی: سرطان پستان، ویتامین D، کلسی دیول، 25(OH)D
واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، ویتامین D، کلسی دیول، 25(OH)D
متن کامل [PDF 223 kb]   (5490 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/11/18 | پذیرش: 1392/7/23 | انتشار: 1392/7/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamshidi Naeeni Y, Davoodi H, Esmaeili S. Effects of Vitamin D on risk of breast cancer . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (4) :53-62
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-964-fa.html

جمشیدی نائینی یاسمن، داودی سید حسین، اسمعیلی سعیده. اثر ویتامین D در خطر بروز سرطان پستان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (4) :53-62

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-964-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( ضميمه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645