[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 24-17 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره پوست انار بر زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک ‌در آب انار
مینا خان بگی دوگاهه ، آزاده توفیقی ، کیانوش خسروی دارانی* ، مهرناز دادگر ، سید امیر محمد مرتضویان ، نگین احمدی
چکیده:   (8662 مشاهده)
سابقه و هدف: بخش‌های خوراکی میوه انار می‌تواند به صورت تازه مصرف شده یا به جهت تولید آب‌میوه تازه، نوشیدنی‌های کنسرو شده، ژله، مربا و پوره و نیز به منظور افزایش طعم و رنگ برخی نوشیدنی‌های تولیدی به کار ‌رود. در این مطالعه اثر عصاره پوست انار به ‌عنوان منبع طبیعی آنتی‌اکسیدان، ترکیبات پلی‌فنلی و ویتامین بر زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک ‌در آب انار مورد مطالعه قرار گرفت. مواد و روش‌ها: گونه پروبیوتیک مورد استفاده ل. پلانتاروم و ل. دلبروکی بود. نتایج نشان داد بیشترین میزان زنده‌مانی ل.پلانتاروم و ل.دلبروکی را زمانی که باکتری در محیط MRS broth به‌ مدت h 48 انکوبه شده و به محیط مغذی حاوی عصاره پوست انار 1/0% تلقیح و در شرایط بی‌هوازی در دمای C‏ °37 به‌مدت h72 گرمخانه‌گذاری و در دمای محیط برای مدت 2 هفته نگهداری شد نسبت به بقیه تیمارها کسب نمود. طعم، عطر و پذیرش کلی آب انار پروبیوتیک حاوی بیشترین تعداد باکتری زنده از طریق مقیاس هدونیک 9 تایی با نمونه شاهد مقایسه شدند و نتایج توسط طرح کاملاً تصادفی (CRD) و آزمون F بررسی شد. مقایسه میانگین‌ها به روش دانکن در سطح معنی‌دار 5% توسط نرم‌افزار SPSS11 انجام شد (). یافته‌ها‌: بیشترین تعداد باکتری زنده برای ل.پلانتاروم و ل.دلبروکی به ترتیب (cfu.ml-1106×74/4) و (cfu.ml-1106×4) به دست آمد. نتایج نشان داد خواص حسی محصول پروبیوتیک با محصولات مشابه غیر پروبیوتیک تفاوت معنی‌داری نداشت و از نظر مصرف کننده قابل قبول بود (P>0.05). نتیجه گیری: آب انار عصاره غلات (مالت یا جودوسر) بر پایداری و زنده‌مانی L. plantarum در محصول، بیشتر از L. reuteri موثر بوده است. فیبر مالت (آرد مالت) در مورد هر دو باکتری تأثیر بهتری نسبت به فیبر جودوسر (آرد جودوسر) داشت. علت این تفاوت را می‌توان به میزان قند بالای مالت ربط داد. واژگان کلیدی: آب انار، عصاره پوست انار، پروبیوتیک
واژه‌های کلیدی: آب انار، عصاره پوست انار، پروبیوتیک
متن کامل [PDF 231 kb]   (4554 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/1 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khanbagy Dogahe M, Towfighi A, Khosravi-Darani K, Dadgar M, Mortazavian A, Ahmadi N. Influence of pomegranate peel on viability of probiotic bacteria in pomegranate juice. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :17-24
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-978-fa.html

خان بگی دوگاهه مینا، توفیقی آزاده، خسروی دارانی کیانوش، دادگر مهرناز، مرتضویان سید امیر محمد، احمدی نگین. اثر عصاره پوست انار بر زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک ‌در آب انار. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :17-24

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-978-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645