[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 165-159 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین میزان برخی از ترکیبات هیدروکربن‌های آروماتیکی چند حلقه‌ای موجود در آب آشامیدنی اهواز به روش HPLC
زهرا نظری ، مریم امانی ، محمد جواد خدایار* ، نعمت اله جعفرزاده حقیقی فرد ، عبدالعظیم بهفر ، سجاد افتخار
چکیده:   (11341 مشاهده)
سابقه و هدف: هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه‌ای (PAHs) از جمله آلاینده‌های منابع آبی هستند که بر پایش ‌آن‌ها در محیط‌های آبی تاکید می‌شود. با این نگرش، در این مطالعه غلظت دو ترکیب شاخص از PAHs، بنزو α پیرن و دی بنزو (a, h) آنتراسن در آب کارون و تاثیر فرآیند تصفیه بر سطوح ‌آن‌ها بررسی شد. مواد و روش‌ها: بدین منظور 20 نمونه‌ی آب مرکب، هر یک مشتمل بر مخلوط 5 نمونه از هریک از آب‌های رودخانه کارون در ورودی به تصفیه خانه شماره 2 اهواز و آب‌های خروجی از آن تصفیه خانه جمع‌آوری و با HCl غلیظ به 2≥pH رسانده ‌‌شد. استخراج PAHs از نمونه‌ها با تکنیک SPE بر فاز جامد (C18) توسط استونیتریل انجام ‌شد. با تزریق lµ20 از استونیتریل‌ها به دستگاه HPLC مجهز به ستون C18 (mm250×6/4 و µm5) و دتکتور فلورئوسانس (در طول موج‌های 290 و 430 نانومتر به ترتیب جهت برانگیختگی و نشر) و با عبور فاز متحرک (80 استونیتریل و 20 آب دیونیزه) با سرعت ml/min2/1 در ºC40، PAHs استخراج شده جداسازی، شناسایی و تعیین مقدار ‌شدند. نتایج: میانگین غلظت بنزو (α) پیرن و دی بنزو (a,h) آنتراسن در آب کارون ورودی به تصفیه خانه و خروجی از آن به ترتیب (38/6 و 06/25) و (43/0 و 11/8) ppb بود. نتیجه‌گیری: طبق نتایج بدست آمده میانگین غلظت بنزو (α) پیرن و دی بنزو (a,h) آنتراسن در آب‌های بررسی شده، از حد مجاز WHO کمتر بود. نتایج دلالت بر کاهش غلظت ‌آن‌ها طی فرآیند تصفیه داشت. واژگان کلیدی: بنزو α پیرن، دی بنزو (a,h) آنتراسن، PAHs ، آب تصفیه، HPLC
واژه‌های کلیدی: بنزو α پیرن، دی بنزو (a، h) آنتراسن، PAHs، آب تصفیه، HPLC
متن کامل [PDF 574 kb]   (3952 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/7 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari Khorasgani Z, Amani M, Khodayar M, Jaafarzadeh Haghighi fard N, Behfa A, Eftekhar S. Quantifying Certain Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Drinking Water of Ahvaz using HPLC. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :159-165
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-998-fa.html

نظری زهرا، امانی مریم، خدایار محمد جواد، جعفرزاده حقیقی فرد نعمت اله، بهفر عبدالعظیم، افتخار سجاد. تعیین میزان برخی از ترکیبات هیدروکربن‌های آروماتیکی چند حلقه‌ای موجود در آب آشامیدنی اهواز به روش HPLC. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :159-165

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-998-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645