:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 743-737 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد مدل‌سازی ریاضی و میکروبیولوژی پیشگو در صنایع غذایی
مریم شهنیا ، بهراد رادمهر ، مهران قاسملو ، رامین خاکسار*
چکیده:   (9496 مشاهده)
افزایش شیوع بیماری‌های ناشی از مواد غذایی همواره ضررهای اجتماعی و اقتصادی به جامعه وارد می‌سازد و بنابراین نیاز به تحقیق برای روش‌های جدید جلوگیری از آلودگی مواد غذایی همواره احساس می‌شود. در سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی در بررسی مدل‌های ریاضی در میکروبیولوژی پیش‌گو به وجود آمده است که قابلیت تخمین رشد میکروبی را به روش ارزان‌تر و آسان‌تر ممکن می‌سازد. اطلاعات جمع‌آوری شده مربوط به رفتار میکروبی به صورت مدل‌های ریاضی ارائه می‌شود. به عبارت دیگر مدل میکروبیولوژیکی غذایی پیش‌گو یک بیان ریاضی است که رشد، بقاء یا غیر فعال شدن یک ریز سازواره را توصیف می‌کند که با استفاده از اطلاعات دقیق و جزئیات مربوط به پاسخ‌های ریز سازواره ‌ها به شرایط محیطی کیفیت و سلامت میکروبیولوژیکی مواد غذایی ارائه می‌کند. واژگان کلیدی: غذا، میکروبیولوژی پیش‌گو، رشد، غیر فعال‌سازی
واژه‌های کلیدی: غذا، میکروبیولوژی پیش‌گو، رشد، غیر فعال‌سازی
متن کامل [PDF 164 kb]   (7174 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/24 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها