[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 134-121 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دریافت لبنیات بر وزن و ترکیب بدن در بزرگسالان: مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده
مرجان تابش ، امین صالحی ابرقویی ، محسن جانقربانی ، محمد صالحی مرزیجرانی ، احمد اسماعیل زاده*
چکیده:   (8489 مشاهده)
سابقه و هدف: اگر چه بسیاری از مطالعات مشاهده‌ای و کارآزمایی تأثیر مصرف لبنیات بر وزن و ترکیب بدن را بررسی کرده‌اند، اما نتایج به دست آمده از این مطالعات بسیار متناقض ‌است. پژوهش حاضر با هدف مرور سیستماتیک و متاآنالیز به منظور خلاصه کردن اطلاعات حاصل از مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی و کنترل شده (RCT) درباره‌ی بررسی تأثیر مصرف لبنیات بر وزن، بافت چربی بدن، بافت بدون چربی بدن و دور کمر در افراد بزرگسال (بالای 18 سال) انجام شد. مواد و روشها: پایگاه‌های PubMed، ISI web of Science، SCOPUS، Science Direct و EMBASE از ژانویه 1960 تا اکتبر 2011 برای یافتن مطالعات مرتبط منتشر شده به زبان انگلیسی و غیرانگلیسی مورد جستجو قرار گرفت. در نهایت 16 مطالعه برای مرور سیستماتیک و 14 مطالعه برای متاآنالیز انتخاب شد. یافتهها: جستجوی شامل 14، 12، 6 و 8 مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی بود که به ترتیب، اطلاعات مربوط به وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی و دور کمر را ارائه کرده بودند. تفاوت میانگین کل برای اثر لبنیات بر وزن 61/0- کیلوگرم بود (75/0 ، 29/1- :I‍ C95% و 08/0= P). افزایش دریافت لبنیات می‌تواند سبب کاهش بافت چربی بدن به میزان 72/0 کیلوگرم (14/0- ، 29/1- :I‍ C95% و 01/0= P) و افزایش بافت غیرچربی بدن به میزان 58/0 کیلوگرم (99/0 ، 18/0 :I‍ C95% و 01/0< P) و کاهش بیشتر اندازه‌ی دور کمر به میزان cm 19/2 در مقایسه با گروه کنترل شود (96/0- ، 42/3- : I‍ C95 % و 001/0< P). آنالیز زیرگروه ها نشان داد که افزایش دریافت لبنیات بدون محدود کردن انرژی دریافتی سبب تغییر معنی‌داری در وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی و اندازه‌ی دور کمر نمی‌شود. در حالی که استفاده از رژیم کاهش وزن غنی از لبنیات به کاهش وزن بیشتر به میزان 29/1 کیلوگرم (6/0- ، 89/1-I: ‍C 95% و 001/0< P) و کاهش بیشتر در بافت چربی به میزان 11/1 کیلوگرم (47/0- ، 75/1- : I‍C 95% و 001/0= P) و افزایش بافت بدون چربی به میزان 72/0 کیلوگرم (32/1 ، 12/0 : I‍ C95% و 02/0= P) و کاهش بیشتر اندازه‌ی دور کمر cm 43/2) 44/1- و 42/3- : CI‍95% و 001/0= P) در مقایسه با گروه کنترل منجر می‌شود. نتیجه گیری: افزایش مصرف لبنیات بدون محدودیت انرژی دریافتی به تغییر معنی‌دار وزن یا ترکیب بدن منجر نمی‌شود، در حالی که همراه کردن رژیم کاهش وزن با محصولات لبنی تأثیر معنی‌داری بر وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی و اندازه‌ی دور شکم در مقایسه با دریافت رژیم کاهش وزن دارد. واژگان کلیدی: لبنیات، وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی، دور کمر، کارآزمایی بالینی
واژه‌های کلیدی: لبنیات، وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی، دور کمر، کارآزمایی بالینی
متن کامل [PDF 871 kb]   (2703 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/2/8 | پذیرش: 1392/2/10 | انتشار: 1392/2/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabesh M, Salehi Abargouei A, Janghorbani M, Salehi Marzijarani M, Esmaillzadeh A. Effects of consumption of dairy products on body weight and composition in adults: Asystematic review and meta-analysis of randomized controlled clinical trials. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (1) :121-134
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1134-fa.html

تابش مرجان، صالحی ابرقویی امین، جانقربانی محسن، صالحی مرزیجرانی محمد، اسماعیل زاده احمد. اثر دریافت لبنیات بر وزن و ترکیب بدن در بزرگسالان: مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (1) :121-134

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1134-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645