[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 3، شماره 4 - ( 11-1387 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 79-71 برگشت به فهرست نسخه ها
روغن‌های خوراکی مختلف و فلور میکروبی روده در مدل تجربی کولیت
آزیتا حکمت دوست ، ابوالقاسم جزایری* ، عباس میرشفیعی ، محمدمهدی فیض آبادی ، محمدرضا اشراقیان ، رضا صداقت ، کوان جکوبسون
، djazayery@yahoo.com
چکیده:   (16426 مشاهده)
سابقه و هدف: شواهد فراوان مبنی بر اثرات مفید لاکتوباسیل‌ها و بیفیدوباکترها در کاهش التهاب از یک سو و شواهد متعددی مبنی بر اثرات مفید اسیدهای چرب چند غیر اشباعی در کاهش التهاب، ما را بر آن داشت تا اثر متقابل روغن‌های مختلف و فلور میکروبی روده را در یک مدل تجربی کولیت بررسی کنیم. مواد و روش‌ها: موش‌های 8 هفته‌ای نژاد BALB/C (9 n=)، به مدت 4 هفته تحت رژیم‌هایی قرار گرفتند که کالری آنها یکسان بوده و تنها تفاوت آنها در ترکیب چربی بود. 20% کالری دریافتی از روغن ماهی، یا روغن کانولا یا روغن گلرنگ و یا رژیم معمول با چربی پیه بود. کولیت به وسیله تجویز اسید استیک به داخل رکتوم در روز 21 القاء شد. شدت التهاب، آسیب‌های میکروسکوپیک و ماکروسکوپیک، بیان سیتوکین‌های التهابی، فلور میکروبی سکوم و پروفایل لیپیدی سرم، یک هفته بعد از القای کولیت بررسی شد. یافته ها‌: گروه تغذیه شده با رژیم معمول، بیشترین التهاب را نشان دادند. التهاب در گروه روغن گلرنگ، روغن کانولا و روغن ماهی به ترتیب کم شد (05/0>p). در گروه رژیم معمول، تعداد باکتریودسه‌ها به طور معنی‌داری بیشتر(05/0>p) و تعداد لاکتوباسیل‌ها به طور معنی‌داری کمتر از گروه‌های دیگر بود (05/0>p). همچنین روغن ماهی توانست میزان تری گلیسیرید پلاسمایی را به طور معنی‌داری کاهش دهد (05/0>p). نتیجه گیری: اسیدهای چرب غیراشباع می‌توانند فلور میکروبی روده را به سمت افزایش تعداد بیفیدوباکترها تغییر دهند. این اسیدهای چرب ممکن است در آینده به عنوان درمان کمکی در کولیت التهابی مورد استفاده قرار گیرند.
واژه‌های کلیدی: روغن‌های خوراکی، فلور میکروبی روده، مدل تجربی کولیت
متن کامل [PDF 231 kb]   (3689 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1388/1/22 | انتشار: 1387/11/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hekmatdoost A, Djazayery A, Mirshafi A, Feizabadi M, Eshraghian M, Sedaghat R et al . Interaction of dietary oils and microflora in experimental colitis. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2009; 3 (4) :71-79
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-122-fa.html

حکمت دوست آزیتا، جزایری ابوالقاسم، میرشفیعی عباس، فیض آبادی محمدمهدی، اشراقیان محمدرضا، صداقت رضا و همکاران.. روغن‌های خوراکی مختلف و فلور میکروبی روده در مدل تجربی کولیت. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1387; 3 (4) :71-79

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-122-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( 11-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645