[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 230-219 برگشت به فهرست نسخه ها
تهیه و ارزیابی ویژگی‌های نانولیپوزوم‌های حاوی ایکوزاپنتاانوئیک اسید و دکوزاهگزاانوئیک اسید به روش‌های اکستروژن و سونیکاسیون میله‌ای
زهرا هادیان ، محمدعلی سحری* ، حمیدرضا مقیمی ، محسن برزگی ، سلیمان عباسی
چکیده:   (11376 مشاهده)
سابقه و هدف: تحقیقات موجود حاکی از رابطه‌ای معکوس میان مصرف اسیدهای چرب غیراشباعی امگا 3 و خطر ناشی از بیماری‌ قلبی عروقی (Cardiovascular disease) است و مصرف مکمل‌های حاوی ایکوزاپنتاانوئیک اسید EPA (Eicosapentaenoic acid) و دکوزاهگزاانوئیک اسید DHA Docosahexaenoic acid)) در پیشگیری از این بیماری‌ توصیه شده است. نانوحامل‌های لیپوزومی می‌توانند علاوه بر افزایش پایداری اسیدهای چرب غیراشباعی امگا 3 موجب زیست دسترسی بیشتر آن‌ها شوند. این پژوهش با هدف تهیه‌ی نانولیپوزوم‌های حاوی EPA و DHA به روش‌های اکستروژن و سونیکا‌سیون میله‌ای و ارزیابی ویژگی‌های آن‌ها انجام شد. مواد و روشها: ابتدا لیپوزوم خالی از فسفولیپید دی‌پالمیتوئیل‌فسفاتیدیل‌کولین DPPC به روش فیلم لایه نازک تهیه شد. پس از درون‌پوشانی EPA و DHA به روش‌های اکستروژن و سونیکاسیون میله‌ای، نانولیپوزوم‌ها از لحاظ اندازه‌ی ذره ای، توزیع اندازه‌ی ذره‌ای، پتانسیل زتا، شکل، درصد درون‌پوشانی اسیدهای چرب و ترکیبات آلدئیدی فرّار بررسی شدند. یافتهها: با وجود شباهت مقادیر میانگین اندازه‌ی ذره ای، توزیع اندازه‌ی ذره ای و پتانسیل زتا، کارایی درون‌پوشانی EPA و DHA در نانولیپوزوم‌های تهیه شده به روش سونیکاسیون میله‌ای افزایش معنی‌داری نسبت به روش اکستروژن داشت (01/0p<). مطالعات میکروسکپ الکترونی عبوری، نانولیپوزوم‌های تهیه شده به هر دو روش را کروی و هموژن نشان داد. نانولیپوزوم های تهیه شده به روش سونیکاسیون توزیع اندازه‌ی ذره‌ای مناسب با میانگین 3/2 ± 1/90 نانومتر و پتانسیل زتا 4/2 ± 8/43- میلی ولت داشتند. درصد درون‌پوشانی EPA و DHA به ترتیب 2/5 ± 9/56 درصد و 8/1 ± 6/38 درصد بود. ترکیب آلدئیدی فرّار اصلی در هر دو روش پروپانال (به ‌عنوان شاخص اکسیداسیون ثانویه‌ی اسیدهای چرب امگا 3) بود. نتیجه گیری: روش سونیکاسیون میله‌ای برای لیپوزوم‌های از قبل تهیه شده به درون‌پوشانی قابل توجه EPA و DHAدر غشای نانولیپوزومی در مقایسه با روش اکستروژن منجر شد. بارگذاری بهینه‌ی EPA و DHA در لیپوزوم علاوه بر این که به ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی این ترکیبات بستگی دارد، بلکه ترکیب غشای دولایه و روش ساخت آن از عوامل مؤثر و مهم هستند. بنابراین، درون‌پوشانیِ توأم EPA و DHA در نانولیپوزوم‌های از قبل تهیه شده به روش سونیکاسیون میله‌ای می‌تواند یک حامل مناسب با کارایی لازم برای بررسی‌های بیشتر و انجام مطالعات آینده ارائه نماید. واژگان کلیدی: نانولیپوزوم، ایکوزاپنتاانوئیک اسید، دکوزاهگزاانوئیک اسید، اکستروژن، سونیکاسیون میله‌ای
واژه‌های کلیدی: نانولیپوزوم، ایکوزاپنتاانوئیک اسید، دکوزاهگزاانوئیک اسید، اکستروژن، سونیکاسیون میله‌ای
متن کامل [PDF 392 kb]   (3926 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/5/15 | پذیرش: 1392/5/15 | انتشار: 1392/5/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadian Z, Sahari M, Moghimi H, Barzegar M, Abbasi S. Preparation and characterization of nanoliposomes containing docosahexaenoic and eicosapentaenoic acids by extrusion and probe sonication . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (1) :219-230
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1249-fa.html

هادیان زهرا، سحری محمدعلی، مقیمی حمیدرضا، برزگی محسن، عباسی سلیمان. تهیه و ارزیابی ویژگی‌های نانولیپوزوم‌های حاوی ایکوزاپنتاانوئیک اسید و دکوزاهگزاانوئیک اسید به روش‌های اکستروژن و سونیکاسیون میله‌ای. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (1) :219-230

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1249-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645