بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی
|
ندا حقیقت ، علی رستمی ، شهریار اقتصادی* ، فرزاد شیدفر ، ایرج حیدری ، آغا فاطمه حسینی |
|
|
چکیده: (12936 مشاهده) |
سابقه و هدف: شکلات تلخ به علت اثرات حفاظتی در بیماریهای قلبی عروقی توجه محققان را به خود جلب کرده است. این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1 و hs-CRPدر بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی 69 بیمار مبتلا به دیابت نوع2 به طور تصادفی به دو گروه (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. گروه مداخله (32=n) روزانه 25 گرم شکلات تلخ (mg/day 450 پلیفنل) و گروه کنترل (28=n) همان میزان شکلات سفید دریافت کردند. نمونههای خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمعآوری شد و سطوح hs-CRP، کلسترول تام، LDL-C، HDL-C، TG و آپولیپوپروتئین
A-1 ، آپولیپوپروتئین B خون اندازهگیری شد. در ابتدا و انتهای مطالعه، فشار خون، وضعیت تنسنجی، سطوح فعالیت بدنی و دریافت مواد غذایی برآورد و بین دو گروه مقایسه شد.
یافتهها: در گروه شکلات تلخ، میزان TGبه طرز چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود (007/0p=) .در مقایسه با ابتدای مطالعه در گروه شکلات تلخ میزان آپولیپوپروتئین A-1 (045/0p =) افزایش و مقدار آپولیپوپروتئین B (01/0p =) وhs-CRP (005/0p =) سرم کاهش یافت. در میزان غلظت کلسترول تام،LDL-C ، HDL-C سرم در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه و بین دو گروه، تفاوت معنیداری مشاهده نشد.
نتیجه گیری: شکلات تلخ غنی از پلیفنل hs-CRP،TG ، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1 را در بیماران دیابتی بهبود میبخشد اما بر کلسترول تام، LDL-C، HDL-C اثری نشان نداشت.
واژگان کلیدی: شکلات تلخ، پروفایل لیپیدی، وضعیت التهابی، آپولیپوپروتئینها، دیابت نوع 2 |
|
واژههای کلیدی: شکلات تلخ، پروفایل لیپیدی، وضعیت التهابی، آپولیپوپروتئینها، دیابت نوع 2 |
|
متن کامل [PDF 227 kb]
(3082 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1392/8/6 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|