[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 30-21 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی
ندا حقیقت ، علی رستمی ، شهریار اقتصادی* ، فرزاد شیدفر ، ایرج حیدری ، آغا فاطمه حسینی
چکیده:   (12936 مشاهده)
سابقه و هدف: شکلات تلخ به علت اثرات حفاظتی در بیماری‌های قلبی عروقی توجه محققان را به خود جلب کرده است. این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1 و hs-CRPدر بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی 69 بیمار مبتلا به دیابت نوع2 به طور تصادفی به دو گروه (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. گروه مداخله (32=n) روزانه 25 گرم شکلات تلخ (mg/day 450 پلی‌فنل) و گروه کنترل (28=n) همان میزان شکلات سفید دریافت کردند. نمونه‌های خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع‌آوری شد و سطوح hs-CRP، کلسترول تام، LDL-C، HDL-C، TG و آپولیپوپروتئین A-1 ، آپولیپوپروتئین B خون اندازه‌گیری شد. در ابتدا و انتهای مطالعه، فشار خون، وضعیت تن‌سنجی، سطوح فعالیت بدنی و دریافت مواد غذایی برآورد و بین دو گروه مقایسه شد. یافتهها: در گروه شکلات تلخ، میزان TGبه طرز چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود (007/0p=) .در مقایسه با ابتدای مطالعه در گروه شکلات تلخ میزان آپولیپوپروتئین A-1 (045/0p =) افزایش و مقدار آپولیپوپروتئین B (01/0p =) وhs-CRP (005/0p =) سرم کاهش یافت. در میزان غلظت کلسترول تام،LDL-C ، HDL-C سرم در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه و بین دو گروه، تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: شکلات تلخ غنی از پلی‌فنل hs-CRP،TG ، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1 را در بیماران دیابتی بهبود می‌بخشد اما بر کلسترول تام، LDL-C، HDL-C اثری نشان نداشت. واژگان کلیدی: شکلات تلخ، پروفایل لیپیدی، وضعیت التهابی، آپولیپوپروتئین‌ها، دیابت نوع 2
واژه‌های کلیدی: شکلات تلخ، پروفایل لیپیدی، وضعیت التهابی، آپولیپوپروتئین‌ها، دیابت نوع 2
متن کامل [PDF 227 kb]   (3082 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/8/6 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighat N, Rostami A, Eghtesadi S, Shidfar F, Heidari I, Hoseini A. The effects of dark chocolate on lipid profile, apo-lipoprotein A-1, apo-lipoprotein B and inflammation in type-2 diabetic patients: A randomized clinical trial. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (2) :21-30
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1336-fa.html

حقیقت ندا، رستمی علی، اقتصادی شهریار، شیدفر فرزاد، حیدری ایرج، حسینی آغا فاطمه. بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (2) :21-30

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1336-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645