[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1393 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر شیر سویای غنی شده با امگا-3 و تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم لاکتیس بر قند خون، وزن بدن و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی
محسن محمدی سرتنگ ، محمد مظلومی* ، نادر تنیده ، عباس رضائیان زاده
دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، mazloomi@sums.ac.ir
چکیده:   (7862 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت ملیتوس یک اختلال شایع اندوکرین است که به وسیله کمبود یا مقاومت به انسولین مشخص می‌شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر شیر سویای غنی شده با امگا-3 و تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم لاکتیس بر قند خون، وزن بدن و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی انجام گرفت. مواد و روشها: موش‌های صحرایی دیابتی شده به 4 گروه تقسیم شدند. یک گروه نیز به عنوان کنترل سالم در نظر گرفته شد. در طول مدت مداخله، گروه‌های کنترل سالم و کنترل دیابتی، روزانه 1میلی‌لیتر آب مقطر و گروه‌های دیابتی، 1میلی‌لیتر از هریک از محصولات شیرسویا، شیرسویای پروبیوتیک و شیرسویای پروبیوتیک غنی شده با امگا-3 از طریق گاواژ دریافت نمودند. قند خون و وزن بدن به صورت هفتگی و پروفایل لیپیدی در انتهای مطالعه اندازه‌گیری شد. یافتهها: در مقایسه 3 گروه تحت درمان با گروه کنترل دیابتی، دریافت هر 3 محصول توانست سطح قند خون، تری‌گلیسرید و کلسترول‌تام را به طور معنی‌داری کاهش دهد (05/0 P<)، که بیشترین کاهش برای گروه دریافت کننده شیر‌سویای پروبیوتیک غنی شده با امگا-3 بود. در پایان مطالعه، میزان وزن بدن در هر 3 گروه تحت درمان نسبت به گروه کنترل دیابتی به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0P<)، که میزان افزایش در گروه دریافت کننده شیر سویای پروبیوتیک غنی شده با امگا-3 نسبت به 2 گروه دیگر بیشتر بود. نتیجه گیری: به طور کلی ترکیب شیرسویا، پروبیوتیک‌ها و امگا-3 ، احتمالا در کاهش عوارض مرتبط با دیابت مؤثر می‌باشد. واژگان کلیدی: شیرسویا، پروبیوتیک، امگا-3، موش‌های صحرایی دیابتی
واژه‌های کلیدی: شیرسویا، پروبیوتیک، امگا-3، موش‌های صحرایی دیابتی
متن کامل [PDF 397 kb]   (2145 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/10/16 | پذیرش: 1393/3/10 | انتشار: 1393/5/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi Sartang M, Mazloomi M, Tanideh N, Rezaian Zadeh A. The effects of omega-3 fatty acid-fortified soymilk fermented with bifidobacterium lactis, on the body weight, blood glucose and lipid profile of diabetic rats. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2014; 9 (2) :1-10
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1469-fa.html

محمدی سرتنگ محسن، مظلومی محمد، تنیده نادر، رضائیان زاده عباس. تأثیر شیر سویای غنی شده با امگا-3 و تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم لاکتیس بر قند خون، وزن بدن و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393; 9 (2) :1-10

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1469-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645