[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 20-13 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر اسانس گیاه چویر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس در طی تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی
محمد جواد داردرفشی ، غلامرضا بهرامی ، احسان صادقی* ، معصومه خان احمدی ، میترا محمدی ، رضا محمدی
چکیده:   (8794 مشاهده)
سابقه و هدف: افزایش سطح آگاهی مردم و نگرانی درخصوص عوارض نگهدارنده‌های شیمیایی، کاربرد مواد نگهدارنده و ضدمیکربی گیاهی را افزایش داده است. تاکنون مطالعه‌ای در خصوص اثرات ضد میکربی اسانس چویر در محصولات لبنی انجام نشده است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر اسانس گیاه چویر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس در روند تولید پنیر سفید ایرانی با روش پله‌ای- مانعی صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه پس از جمع‌آوری گیاه چویر از کوه‌های دالاهو کرمانشاه، اقدام به اسانس‌گیری با استفاده از روش تقطیر با بخار آب و شناسایی اجزای آن به کمک دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به طیف نگار جرمی گردید. فعالیت ضد باکتریایی گیاه مذکور در غلظت‌های 0075/0%، 015/0% و 03/0% اسانس مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد. یافتهها: آنالیز شیمیایی اسانس منجر به شناسایی 60 ترکیب با مجموع 84/96% شد که بیشترین ترکیب تشکیل دهنده آن سیس- اسایمن بود. غلظت‌های 015/0% و 03/0% به طور معناداری مانع از رشد باکتری در طی مدت نگهداری گردید (01/0>P) اما در غلظت 0075/0 درصد تأثیر معنی‌داری مشاهده نشد (01/0
واژه‌های کلیدی: اسانس چویر، پنیرسفید، استافیلوکوک اورئوس، اثرضد باکتریایی
متن کامل [PDF 632 kb]   (4469 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/11/6 | پذیرش: 1392/11/6 | انتشار: 1392/11/6
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darderafshi M, Bahrami G, Sadeghi E, Khanahmadi M, Mohammadi M, Mohammadi R. The effect of Ferulago angulata essential oil on Staphylococcus aureus during the manufacture and preservation of Iranian white cheese . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2014; 8 (4) :13-20
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1493-fa.html

داردرفشی محمد جواد، بهرامی غلامرضا، صادقی احسان، خان احمدی معصومه، محمدی میترا، محمدی رضا. تأثیر اسانس گیاه چویر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس در طی تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (4) :13-20

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1493-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645