[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 1، شماره 2 - ( 9-1385 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 34-29 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید پروتئین قارچی با استفاده از فوزاریوم اکسیسپوروم PTCC 5115
زهرا آهنگی* ، سید عباس شجاع‌الساداتی ، هوشنگ نیکوپور
، zahra_ahangi@yahoo.com
چکیده:   (16389 مشاهده)
سابقه و هدف: مایکوپروتئین یا پروتئین قارچی با تخمیر هوازی قارچ فوزاریوم وِنِه ناتوم (Fusarium venenatum) روی سوبسترای کربوهیدراتی تولید می‌شود. میزان RNA محصول به دست‌ آمده بالاست. بنابراین، لازم است با روش حرارتی، میزان اسید ریبونوکلئیک آن به کمتر از 2% کاهش داده شود. ارزش تغذیه‌ای پروتئین قارچی، قابل توجه است، دیواره سلولی هیف، منبع فیبر رژیمی، غشای سلولی، منبع چربی غیر اشباع با دو یا تعداد بیشتری پیوند دوگانه و سیتوپلاسم، منبع پروتئین با کیفیت بالاست. در این تحقیق، امکان تولید آزمایشگاهی پروتئین قارچی با استفاده از قارچ فوزاریوم اکسیسپوروم (Fusarium oxysporum) مورد بررسی قرار گرفت و شرایط بهینه تخمیر برای به دست آوردن بالاترین راندمان تولید مشخص شد. مواد و روشها: فرایند تخمیر هوازی روی محیط کشت وُگل (Vogel) در شرایط مختلف دما و دورهمزن و مقادیر مختلف گلوکز به عنوان منبع کربن و فسفات‌دی‌هیدروژن‌آمونیوم به عنوان منبع نیتروژن انجام شد. برای کاهش میزان RNA تا حد مجاز از روش حرارتی در دمای C ْ 65 به مدت 15 دقیقه استفاده شد. نتیجه گیری : این تحقیق نشان داد که بهترین شرایط تخمیر برای تولید پروتئین قارچی با استفاده از قارچ فوزاریوم اکسیسپوروم عبارت است از: دمای C‏ ْ 25، دورهمزن rpm150، گلوکز 5 گرم در لیتر و فسفات دی هیدروژن آمونیوم 4/3 گرم در لیتر که می‌توان محصولی حاوی تقریباً 42% پروتئین خام تولید کرد. میزان RNA محصول نیز با روش حرارتی از 7% به کمتر از1% تقلیل یافت.
واژه‌های کلیدی: مایکوپروتئین، فوزاریوم اکسیسپوروم، کاهش RNA
متن کامل [PDF 217 kb]   (3977 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/9 | انتشار: 1385/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahangi Z, Shojaosadati A, Nikoopour H. Mycoprotein production by Fusarium oxysporum PTCC 5115. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2006; 1 (2) :29-34
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-16-fa.html

آهنگی زهرا، شجاع‌الساداتی سید عباس، نیکوپور هوشنگ. تولید پروتئین قارچی با استفاده از فوزاریوم اکسیسپوروم PTCC 5115. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1385; 1 (2) :29-34

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-16-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645