[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 94-85 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تأثیر فرولیک اسید و عصاره دانه انگور با متابی سولفیت سدیم روی کیفیت حسی و شیمیایی میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) پا سفید غربی طی نگهداری
مینا سیف زاده* ، علی اصغر خانی پور ، یزدان مرادی
مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان ، m_seifzadeh_ld@yahoo.com
چکیده:   (7790 مشاهده)

سابقه و هدف: تاکنون برای عمل‌آوری میگو با استفاده از عصاره دانه انگور و فرولیک اسید در ایران تحقیق نشده است. این تحقیق با هدف مقایسه تأثیر فرولیک اسید و عصاره دانه انگور با متابی سولفیت سدیم روی کیفیت حسی و شیمیایی میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) پا سفید غربی طی نگهداری انجام شد. مواد و روشها: برای اجرای این تحقیق چهار تیمار شامل میگوی غوطه ور شده در غلظت 3 % فرولیک اسید، عصاره دانه انگور به غلظت 5/1 درصد، متا بی‌سولفیت سدیم با غلظت 3% و میگوی شاهد (بدون آنتی‌اکسیدان) در نظر گرفته شد. تیمارها به مدت 6 ماه در سردخانه 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. کیفیت نمونه‌ها با استفاده از آزمایشات شیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: پارامتر حسی رنگ (ملانوزیس) در تیمارهای عصاره دانه انگور و فرولیک اسید در مقایسه با شاهد بدون آنتی‌اکسیدان تفاوت معنی‌دار نشان داد (05/0‌(P<. اما در مقایسه با تیمار متا بی سولفیت سدیم تفاوت معنی‌دار نداشتند (05/0.(P> بین تیمارهای عصاره دانه انگور و فرولیک اسید از نظر شاخص‌های شیمیایی، حسی و مدت زمان ماندگاری در سردخانه تفاوت معنی‌دار مشاهده نشد (05/0.(P> فاکتورهای پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسید چرب آزاد و TVB-N در تیمارهای فرولیک اسید و عصاره دانه انگور در مقایسه با شاهد بدون آنتی‌اکسیدان تفاوت معنی‌دار داشتند (05/0(P<. اما در قیاس با تیمار متا بی‌سولفیت سدیم تفاوت معنی‌دار نداشتند (05/0.(P> فاکتورهای PH ، ترکیبات تقریبی غذایی، تری‌متیل آمین و پروتئاز در این تیمارها در مقایسه با شاهد متا بی سولفیت سدیم و بدون آنتی‌اکسیدان کاهش معنی‌دار نشان ندادند (05/0.(P> نتیجه گیری: فرولیک اسید و عصاره دانه انگور می‌توانند جایگزین مناسبی برای متا بی‌سولفیت سدیم و افزایش کیفیت حسی و شیمیایی در میگوی پاسفید غربی پرورشی طی شش ماه نگهداری در سردخانه باشند. واژگان کلیدی: میگوی سفید، نگهداری در سردخانه، لکه سیاه، فرولیک اسید، عصاره دانه انگور

واژه‌های کلیدی: میگوی سفید، نگهداری در سردخانه، لکه سیاه، فرولیک اسید، عصاره دانه انگور
متن کامل [PDF 246 kb]   (2368 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1393/8/30 | پذیرش: 1393/11/16 | انتشار: 1394/3/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seiazadeh M, Khanipour A, Morady Y. Effects of Ferulic Acid and Grape Seed Extract Treatment with Sodium Metabisulfite on the Sensory and Chemical Quality of Whiteleg Shrimp (Litopenaeus vannamei) during Storage Period. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 10 (2) :85-94
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1669-fa.html

سیف زاده مینا، خانی پور علی اصغر، مرادی یزدان. مقایسه تأثیر فرولیک اسید و عصاره دانه انگور با متابی سولفیت سدیم روی کیفیت حسی و شیمیایی میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) پا سفید غربی طی نگهداری. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1394; 10 (2) :85-94

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1669-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645