[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 54-47 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف عصاره سیر بر کراتین کیناز تام سرمی متعاقب یک جلسه فعالیت درمانده ساز در دختران فعال و غیر فعال
فرشته شهیدی* ، مجید کاشف ، معصومه مبارکی
دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ، fe-shahidi@yahoo.com
چکیده:   (9348 مشاهده)

سابقه و هدف: نتایج برخی از مطالعات حاکی است که سیر و فرآورده‌های آن در حالت پایه از بروز فشار اکسایشی تغییرات نامطلوب شاخص‌های اکسایشی در بیماران قلبی عروقی جلوگیری می‌نماید. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر مکمل‌سازی کوتاه مدت عصار ه سیر بر کراتین کیناز تام سرمی متعاقب یک جلسه فعالیت درمانده ساز در دختران فعال و غیر فعال انجام شد.

مواد و روشها: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش آن با توجه به ماهیت پژوهش، بر مبنای پژوهش‌های نیمه تجربی بود.  از بین افراد واجد شرایط تعداد ٢٤ نفر از آنها به صورت تصادفی انتخاب شد که از این ٢٤ نفر ١٢ نفر افراد فعال و ١٢ نفر افراد غیر فعال بودند. میانگین سن، قد، وزن و حداکثر اکسیژن مصرفی آزمودنی‌ها به ترتیب در گروه فعال (٦/0±١/٢٢سال، 1/٠±١٦٢ سانتی متر، ٩/٧±٢/٥٤ کیلوگرم، ٩/٨±٩/٣٩ میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) و در گروه غیر فعال (٩/٠±٨/٢١سال، 1/٠±١٦٥ سانتی متر، ٦/٥±٧/٥٥ کیلوگرم، ١٨/٥±٤/٣٢ میلی‌لیتر/کیلوگرم/ دقیقه) بود. هر دو گروه به مدت ١٤ روز مکمل عصاره سیر (٨٠٠ میلی‌گرم در روز) مصرف کردند. سپس همه آزمودنی‌ها پس از دوره مکمل‌سازی در قرارداد ورزشی درمانده ساز شرکت کردند. نمونه خونی اولیه در حالت پایه قبل از شروع مکمل‌سازی، نمونه خونی دوم پس از تکمیل دوره مکمل سازی و نمونه ی سوم پس از فعالیت درمانده ساز گرفته شد. داده‌های نرمال با استفاده از آزمون‌های تحلیل واریانس مکرر، بونفرونی و t مستقل در سطح معنی داری پنج درصد با نرم‌افزار SPSS نسخه ١٩ بررسی شدند.

یافتهها: نتایج نشان داد مصرف 14 روزه عصاره سیر در حالت پایه بر کراتین کیناز تأثیر معنی‌داری نداشت، همچنین این عصاره نتوانست از افزایش شاخص آسیب (کراتین کیناز) بعد از فعالیت درمانده‌ساز در دختران فعال و غیر فعال جلوگیری نماید (٠٥/٠>p). از طرفی، اختلاف معنی‌داری در افزایش این آنزیم بعد از فعالیت درمانده ساز، بین دو گروه فعال و غیر فعال وجود داشت (05/0>P).

نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است از آنجا‌که میزان کراتین کیناز بعد از فعالیت درمانده ساز در گروه فعال به طور معنی‌داری نسبت به گروه غیر فعال کمتر بود، مصرف عصاره سیر به همراه فعالیت ورزشی توصیه می‌شود.

واژگان کلیدی: مکمل سیر، کراتین کیناز، دختران فعال، دختران غیر فعال

واژه‌های کلیدی: مکمل سیر، کراتین کیناز، دختران فعال، دختران غیر فعال
متن کامل [PDF 154 kb]   (2144 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/4/10 | پذیرش: 1394/3/4 | انتشار: 1395/4/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahidi F, Kashef M, Mobaraki M. Effect of Garlic Extract on Total Serum Creatine Kinase Activity following a Single Bout of Exhaustive Activity in Active and Inactive Girls. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (2) :47-54
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1677-fa.html

شهیدی فرشته، کاشف مجید، مبارکی معصومه. تأثیر مصرف عصاره سیر بر کراتین کیناز تام سرمی متعاقب یک جلسه فعالیت درمانده ساز در دختران فعال و غیر فعال. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (2) :47-54

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1677-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645