[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 4، شماره 2 - ( 7-1388 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 44-37 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دایدزئین بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش‌های صحرایی دیابتی
محمدحسن افتخاری* ، عبدالرضا رجایی فرد ، علی اکبر اوجی ، نیاز محمدزاده هنرور
چکیده:   (13732 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت دیابت به عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها ی غدد درون‌ریز و اثرات آنتی دیابتیک ایزوفلاون های سویا، در این مطالعه اثردایدزئین به عنوان مهم‌ترین ایزوفلاون موجود در سویا بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز در موش‌های صحرایی دیابتی بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه36 موش صحرایی نر نژاد Sprague-Dawley به سه گروه سالم، دیابتی و دیابتی مصرف کننده دایدزئین تقسیم شدند. دیابت در اثر تزریق وریدی یک دوز 60 میلی‌گرمی استرپتوزوتوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که در 05/0 مول به ازای هر لیتر بافر سیترات حل شده بود، در موش‌های صحرایی ایجاد و سطح گلوکز بالای mg250 به ازای دسی‌لیتر معیار دیابت در نظر گرفته شد. دایدزئین به میزان mg600 به ازای هر کیلوگرم رژیم با غذای استاندارد پایه مخلوط و به مدت 3 هفته مورد استفاده واقع شد. یافته‌ها‌: مکمل‌یاری با دایدزئین تأثیر معنی‌داری بر سطح گلوکز خون ناشتا نداشت، اما کاهش معنی‌داری در سطح تری‌گلیسرید و LDL در گروه مکمل‌یاری شده در مقایسه با گروه شاهد دیابتی مشاهده شد (0001/0(P=. میزان HDL نیز در این گروه افزایش یافت (0003/0.(P= دایدزئین تأثیر معنی‌داری بر عملکرد آنزیم پاراکسوناز در مقایسه با گروه‌های شاهد نشان نداد، در حالی که مقایسه مقادیر ابتدایی و انتهایی عملکرد این آنزیم در گروه مکمل‌یاری شده، حاکی از اثر مثبت دایدزئین در جلوگیری از کاهش فعالیت این آنزیم بود (0001/0(P=. نتیجه گیری: دایدزئین می‌تواند نقش مفیدی در جلوگیری از آشفتگی ایجاد شده در پروفایل لیپیدی ناشی از دیابت و احتمالاً تقویت سیستم آنتی اکسیدانی بدن داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: دایدزئین، موش صحرایی، دیابت، پاراکسوناز، گلوکز، لیپوپروتئین
متن کامل [PDF 211 kb]   (3892 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1388/7/18 | انتشار: 1388/7/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eftekhari M, Rajaiefard A, Owji A, Mohammadzadeh Honarvar N. Effect of daidzein on the serum glucose level, lipid profile, and paraoxonase activity in diabetic Sprague Dawley rats. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2009; 4 (2) :37-44
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-195-fa.html

افتخاری محمدحسن، رجایی فرد عبدالرضا، اوجی علی اکبر، محمدزاده هنرور نیاز. اثر دایدزئین بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش‌های صحرایی دیابتی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1388; 4 (2) :37-44

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-195-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 2 - ( 7-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645