[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 82-71 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر زمان فراصوت و نوع اسید بر بازده و ویژگی‌های کیفی پکتین متوکسیل بالا استخراج شده از میوه "به"
مهسا امان پور ، نارملا آصفی*
دانشگاه ازاد تبریز ، n.asefi@iaut.ac.ir
چکیده:   (2496 مشاهده)
سابقه و هدف: پکتین یک جزء ساختاری مهم از دیواره سلولی گیاهان است که به فراوانی در صنعت غذا به عنوان ژل کننده، ثبات دهنده و امولسیفایر مورد استفاده قرار می­گیرد. هدف از این تحقیق بررسی بازده تولید و خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین استخراج شده از میوه "به" به کمک امواج فراصوت است.
مواد و روشها: پکتین با استفاده از دو نوع اسید (کلریدریک و سیتریک) در pH برابر با 2 و تحت امواج فراصوت با توان W320 در زمان‌های 30، 60 و 90 دقیقه و دمای 60 درجه سانتیگراد استخراج شد. بازده استخراج، درجه استریفیکاسیون، درصد اسید گالاکتورنیک، فعالیت امولسیفایری، و خواص رئولوژیک پکتین استخراج شده تعیین گردید.
یافتهها: نتایج این پژوهش نشان داد که بازده استخراج پکتین  از میوه "به" (28/9درصد) و درجه خلوص آن ( با محتوی اسید گالاکتورونیک 95/74 درصد) می­باشد. بررسی درجه استریفیکاسیون مشخص کرد که پکتین حاصل از میوه "به" در شرایط 60 و 90 دقیقه تیمار فراصوت و استخراج شده با اسید کلریدریک، بیشتر از 50 بوده و پکتین‌های استخراج شده در این شرایط جزو پکتین‌های متوکسیل بالا (HM) طبقه بندی می شوند اما در در شرایط دیگر، درجه استری شدن کمتر از 50 درصد بدست آمد که نشان می دهد پکتین میوه "به" در این شرایط، جزو پکتین‌های متوکسیل پایین (LM) طبقه بندی می شوند. فعالیت امولسیفایری پکتین در شرایط استخراج با اسید کلریدریک و زمان 90 دقیقه فراصوت دهی (38/48 درصد) بالا بود. رفتار جریانی محلول­پکتین استخراج شده با اسید کلریدریک در 30 دقیقه فراصوت دهی دارای رفتار سودوپلاستیک و در زمان‌های 60 و 90 دقیقه فراصوت دهی در در سرعت­های برشی بالاتر نیوتنی می­باشد.
نتیجه گیری: درجه خلوص مطلوب و خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین حاصل از میوه "به" نشان می­دهد که می­توان از این محصول کشاورزی به عنوان یک منبع نوید بخش در تولید پکتین استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: پکتین متوکسیل بالا، استخراج فراصوت، استخراج اسیدی، میوه "به"، بازده، خواص فیزیکوشیمیایی
متن کامل [PDF 1166 kb]   (935 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1397/9/28 | پذیرش: 1398/6/10 | انتشار: 1399/1/6
فهرست منابع
1. Liu L, Cao J, Huang J, Cai Y, Yao J. Extraction of pectins with different degrees of esterification from mulberry branch bark. Bioresour Technol. 2010; 101(9): 3268-3273. [DOI:10.1016/j.biortech.2009.12.062]
2. Garna H, Mabon N, Robert C, Cornet C, Nott K, Legros H, et al. Effect of extraction conditions on the yield and purity of apple pomace pectin precipitated but not washed by alcohol. J Food Sci. 2007; 72(1): DOI: 10.1111/j.1750-3841.2006.00227.x. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2006.00227.x]
3. Wai WW, Alkarkhi AFM, Easa AM. Optimization of pectin extraction from durian rind (durio zibethinus) using response surface methodology. J Food Sci. 2009; 74(8). DOI: 10.1111/j.1750-3841.2009.01331.x [DOI:10.1111/j.1750-3841.2009.01331.x]
4. Canteri-Schemin MH, Fertonani HCR, Waszczynskyj N, Wosiacki G. Extraction of pectin from apple pomace. Brazilian Arch Biol Technol. 2005;48(2): 259-266. [DOI:10.1590/S1516-89132005000200013]
5. Chan SY, Choo WS. Effect of extraction conditions on the yield and chemical properties of pectin from cocoa husks. Food Chem. 2013;141(4): 3752-3758. [DOI:10.1016/j.foodchem.2013.06.097]
6. Hosseini SS, Khodaiyan F, Yarmand MS. Optimization of microwave assisted extraction of pectin from sour orange peel and its physicochemical properties. Carbohydr Polym. 2016; 140: 59-65. [DOI:10.1016/j.carbpol.2015.12.051]
7. Yapo BM, Robert C, Etienne I, Wathelet B, Paquot M. Effect of extraction conditions on the yield, purity and surface properties of sugar beet pulp pectin extracts. Food Chem. 2007; 100(4): 1356-1364. [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.12.012]
8. Willats WGT, Knox JP, Mikkelsen JD. Pectin: New insights into an old polymer are starting to gel. Trends Food Sci Technol. 2006;17(3): 97-104. [DOI:10.1016/j.tifs.2005.10.008]
9. Xu Y, Zhang L, Bailina Y, Ge Z, Ding T, Ye X, et al. Effects of ultrasound and/or heating on the extraction of pectin from grapefruit peel. J Food Eng. 2014; 126: 72-81. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2013.11.004]
10. Ptichkina NM, Markina OA, Rumyantseva GN. Pectin extraction from pumpkin with the aid of microbial enzymes. Food Hydrocoll. 2008; 22(1): 192-195. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2007.04.002]
11. Bagherian H, Zokaee Ashtiani F, Fouladitajar A, Mohtashamy M. Comparisons between conventional, microwave- and ultrasound-assisted methods for extraction of pectin from grapefruit. Chem Eng Process Process Intensif. 2011; 50(11-12) 1237-1243. [DOI:10.1016/j.cep.2011.08.002]
12. Mesbahi G, Jamalian J, Farahnaky A. A comparative study on functional properties of beet and citrus pectins in food systems. Food Hydrocoll. 2005;19(4): 731-738. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2004.08.002]
13. Pagán J, Ibarz A, Llorca M, Pagán A, Barbosa-Cánovas G V. Extraction and characterization of pectin from stored peach pomace. Food Res Int. 2001; 34(7): 605-612. [DOI:10.1016/S0963-9969(01)00078-3]
14. Santos JDG, Espeleta AF, Branco A, De Assis SA. Aqueous extraction of pectin from sisal waste. Carbohydr Polym. 2013;92(2) 1997-2001. [DOI:10.1016/j.carbpol.2012.11.089]
15. Prakash Maran J, Sivakumar V, Thirugnanasambandham K, Sridhar R. Microwave assisted extraction of pectin from waste Citrullus lanatus fruit rinds. Carbohydr Polym. 2014; 101(1): 786-791. [DOI:10.1016/j.carbpol.2013.09.062]
16. Kalapathy U, Proctor A. Effect of acid extraction and alcohol precipitation conditions on the yield and purity of soy hull pectin. Food Chem. 2001; 73(4) 393-396. [DOI:10.1016/S0308-8146(00)00307-1]
17. Qiu LP, Zhao GL, Wu H, Jiang L, Li XF, Liu JJ. Investigation of combined effects of independent variables on extraction of pectin from banana peel using response surface methodology. Carbohydr Polym. 2010;80(2): 326-331. [DOI:10.1016/j.carbpol.2010.01.018]
18. Noshad M, Mohebbi M, Shahidi F, Mortazavi SA. Kinetic modeling of rehydration in air-dried quinces pretreated with osmotic dehydration and ultrasonic. J Food Process Preserv. 2012; 36(5): 383-392. [DOI:10.1111/j.1745-4549.2011.00593.x]
19. Kulkarni SG, Vijayanand P. Effect of extraction conditions on the quality characteristics of pectin from passion fruit peel (Passiflora edulis f. flavicarpa L.). LWT - Food Sci Technol. 2010;43(7): 1026-1031. [DOI:10.1016/j.lwt.2009.11.006]
20. Ibarz A, Pagán A, Tribaldo F, Pagán J. Improvement in the measurement of spectrophotometric data in the m-hydroxydiphenyl pectin determination methods. Food Control. 2006;17(11): 890-893. [DOI:10.1016/j.foodcont.2005.06.007]
21. Garavand F, Madadlou A. Recovery of phenolic compounds from effluents by a microemulsion liquid membrane (MLM) extractor. Colloids Surfaces A Physicochem Eng Asp. 2014; 443: 303-310. [DOI:10.1016/j.colsurfa.2013.11.035]
22. Dalev PG, Simeonova LS. Emulsifying properties of protein-pectin complexes and their use in oil‐containing foodstuffs. J Sci Food Agric. 1995;68(2): 203-206. [DOI:10.1002/jsfa.2740680211]
23. Wai WW, Alkarkhi AFM, Easa AM. Effect of extraction conditions on yield and degree of esterification of durian rind pectin: An experimental design. Food Bioprod Process. 2010; 88(2-3):209-214. [DOI:10.1016/j.fbp.2010.01.010]
24. Kontogiorgos V, Margelou I, Georgiadis N, Ritzoulis C. Rheological characterization of okra pectins. Food Hydrocoll. 2012; 29(2): 356-362. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2012.04.003]
25. Patist A, Bates D. Ultrasonic innovations in the food industry: From the laboratory to commercial production. Innov Food Sci Emerg Technol. 2008;9(2): 147-154. [DOI:10.1016/j.ifset.2007.07.004]
26. PANCHEV I, KIRCHEV N, KRATCHANOV C. Improving pectin technology. II. Extraction using ultrasonic treatment. International Journal of Food Science & Technology. 1988. 337-341. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1988.tb00587.x]
27. Ma S, Yu SJ, Zheng XL, Wang XX, Bao QD, Guo XM. Extraction, characterization and spontaneous emulsifying properties of pectin from sugar beet pulp. Carbohydr Polym. 2013; 98(1): 750-753. [DOI:10.1016/j.carbpol.2013.06.042]
28. Wang W, Ma X, Xu Y, Cao Y, Jiang Z, Ding T, et al. Ultrasound-assisted heating extraction of pectin from grapefruit peel: Optimization and comparison with the conventional method. Food Chem. 2015;178: 106-114. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.01.080]
29. Constenla D, Lozano JE. Kinetic model of pectin demethylation. In: Latin American Applied Research. 2003: 91-95.
30. Rascón-Chu A, Martínez-López AL, Carvajal-Millán E, Ponce de León-Renova NE, Márquez-Escalante JA, Romo-Chacón A. Pectin from low quality "Golden Delicious" apples: Composition and gelling capability. Food Chem. 2009; 116(1): 101-103. [DOI:10.1016/j.foodchem.2009.02.016]
31. Assoi S, Konan K, Walker LT, Holser R, Agbo GN, Dodo H, et al. Functionality and yield of pectin extracted from Palmyra palm (Borassus aethiopum Mart) fruit. LWT - Food Sci Technol. 2014;58(1): 214-221. [DOI:10.1016/j.lwt.2014.02.019]
32. Ramezanzade L, Hosseini SF, Nikkhah M. Biopolymer-coated nanoliposomes as carriers of rainbow trout skin-derived antioxidant peptides. Food Chem. 2017 .234: 220-229. [DOI:10.1016/j.foodchem.2017.04.177]
33. Leroux J, Langendorff V, Schick G, Vaishnav V, Mazoyer J. Emulsion stabilizing properties of pectin. In: Food Hydrocolloids. 2003. 455-462. [DOI:10.1016/S0268-005X(03)00027-4]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amanpour M, Asefi N. Effect of Ultrasound Time and Acid Type on the Qualitative Properties of Extracted High Methoxyl Pectin from Quince Fruit. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 15 (1) :71-82
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2773-fa.html

امان پور مهسا، آصفی نارملا. تأثیر زمان فراصوت و نوع اسید بر بازده و ویژگی‌های کیفی پکتین متوکسیل بالا استخراج شده از میوه "به". علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (1) :71-82

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2773-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645