[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر سه نوع رژیم غذایی پر چربی، پر پروتئین و کم کالری بر بیان ژن‌های Klotho و TGF-β در کبد و سرم خون موش‌های صحرایی نر پیر نژاد ویستار
احمد مصطفی رحیمی ، آناهید شفیعی ، فاطمه نبوی زاده ، قربانگل اصحابی*
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، gh-ashabi@tums.ac.ir
چکیده:   (2646 مشاهده)
سابقه و هدف: رژیم‌های غذایی نقش مهمی در سلامت انسان و جلوگیری از فرایند پیری دارد. بررسی حاضر میزان پروتئین ضد پیری Klotho  را در سرم  خون و بیان ژن Klotho  و سطح پروتئین‌های TGF (Transforming growth factor-β ) و PDGF ( Platelet-derived growth factor ) را در کبد موش‌های پیر درمان شده با رژیم‌های غذایی متفاوت (پر چربی، پرپروتئین، کم کالری، پرپروتئین- کم‌کالری) نشان می‌دهد.
مواد و روشها: بیست و پنج عدد موش 20 ماهه نژاد ویستار به 5 گروه کنترل پیر (دریافت کننده غذای نرمال)، گروه دریافت کننده غذای پر چربی، پرپروتئین، کم کالری و پرپروتئین- کم کالری تقسیم شدند، همچنین یک گروه موش‌های جوان 6 ماهه هم به عنوان گروه کنترل بالغ در نظر گرفته شد. موش‌ها به مدت 10 هفته با رژیم‌های غذایی درمان شدند. سطح سرمی پروتئینKlotho  و بیان ژن  Klotho به وسیله روش Real-time PCR و سطح پروتئین‌های TGF و  PDGF در کبد به وسیله کیت‌های مخصوص الایزا اندازه‌گیری شد.
یافتهها: مقدار پروتئینKlotho  در سرم و بیان ژن آن در کبد موش‌های درمان شده با رژیم غذایی پر پروتئین و رژیم کم کالری نسبت به گروه موش‌های پیر نرمال  افزایش پیدا کرده بود (000/0=P). میزان فاکتورهای کبدی TGFβ و PDGF در رژیم غذایی پر پروتئین و رژیم کم کالری نسبت به موش‌های نرمال پیر افزایش معنی‌داری پیدا کرده است (000/0=P).
نتیجه گیری: بررسی حاضر نشان داد که رژیم‌های غذایی مختلف در افراد مسن بسیار مهم و تعیین کننده می‌باشد. به طور کلی رژیم کالری محدود با پروتئین زیاد اثرات مفیدتری نسبت به رژیم‌های بررسی شده دیگر، بر روی فاکتور ضد پیری دارد. همچنین این رژیم‌ها می‌توانند عملکرد کبد را تحت تأثیر قرار داده و فاکتور‌های حفاظتی را در آن زیاد کنند. مطالعات آتی نیازمند استفاده از مهار کننده‌های ژن Klotho می باشد تا اثرات مستقیم این ژن را در پیری مورد بررسی قرار دهد.
واژه‌های کلیدی: پیری، Klotho، TGFβ، رژیم غذایی پرپروتئین، رژیم غذایی پرچربی، رژیم غذایی کم کالری
متن کامل [PDF 780 kb]   (933 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/12/3 | پذیرش: 1399/1/23 | انتشار: 1399/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi A, Shafie A, Nabavizadeh F, Ashabi G. Comparison of Effects of High-Fat, High-Protein and Low-Calorie Diets on Klotho Gene Expression and TGF-β Level in Serum and Liver of Old Male Wistar Rats. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 15 (3) :1-8
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3002-fa.html

رحیمی احمد مصطفی، شفیعی آناهید، نبوی زاده فاطمه، اصحابی قربانگل. مقایسه اثر سه نوع رژیم غذایی پر چربی، پر پروتئین و کم کالری بر بیان ژن‌های Klotho و TGF-β در کبد و سرم خون موش‌های صحرایی نر پیر نژاد ویستار. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (3) :1-8

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3002-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645