[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تنظیم کاهشی کروسین بر پروفایل آنتی‌اکسیدانی آنزیماتیک در سلول‌های C2C12
فریناز حسینی بالام1 ، غزاله شیمی1 ، حمید زند2 ، آرمان قربانی* 3
1- دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- گروه تغذیه سلولی و ملکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- گروه تغذیه سلولی و ملکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، Arman.ghorbani@sbmu.ac.ir
چکیده:   (640 مشاهده)
سابقه و هدف: در حالت طبیعی مقداری رادیکال آزاد در اثر فعالیت و متابولیسم سلول‌ها تولید می‌شود که به وسیله عوامل آنتی‌اکسیدان آنزیمی و غیر آنزیمی خنثی می‌شود. از این رو دریافت آنتی‌اکسیدان‌ها از منابع غذایی همیشه در تحقیقات تغذیه مورد توجه بوده است. به همین جهت مطالعه حاضر به بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی کروسین بر پروفایل ژن‌های دخیل در سیستم آنتی‌اکسیدانی آنزیماتیک در سلول‌های عضله پرداخته است.
مواد و روشها: در این پژوهش سلول‌های عضلانی C2C12 پس از کشت و چند مرحله پاساژ، به سلول‌های میوتیوب تمایز داده شدند و تحت تیمار با غلظت‌های مختلف کروسین (10، 25، 50 و 100 میکرومولار) به مدت 24 ساعت قرار گرفتند و نهایتاً میزان بیان ژن آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی (SOD1, SOD2, Gpx1, catalase) به روش Real-time PCR مورد سنجش قرار گرفت.
یافتهها: کروسین به طور معنی‌داری سبب کاهش بیان ژن‌های SOD2, Gpx1, catalase شد (05/0p<) و تأثیری بر میزان بیان ژن SOD1 نداشت.
نتیجه گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که دریافت یک آنتی‌اکسیدان اگزوژن مانند کروسین احتمالاً با تقویت سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی غیر آنزیماتیک، میزان نیاز به بیان ژن‌های آنتی‌اکسیدانی آنزیماتیک را کاهش می‌دهد. هر چند به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، رادیکال آزاد، کروسین، سلول‌های C2C12
متن کامل [PDF 456 kb]   (198 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/4/13 | پذیرش: 1400/6/2 | انتشار: 1401/1/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini Balam F, Shimi G, Zand H, Ghorbani A. Effects of Crocin Down-Regulation on Enzymatic Antioxidant Profile in C2C12 Cells. Iranian J Nutr Sci Food Technol. 2022; 17 (1) :1-8
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3313-fa.html

حسینی بالام فریناز، شیمی غزاله، زند حمید، قربانی آرمان. اثر تنظیم کاهشی کروسین بر پروفایل آنتی‌اکسیدانی آنزیماتیک در سلول‌های C2C12. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1401; 17 (1) :8-1

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3313-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4414