1- دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران 2- گروه تغذیه سلولی و ملکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. 3- گروه تغذیه سلولی و ملکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، Arman.ghorbani@sbmu.ac.ir
چکیده: (640 مشاهده)
سابقه و هدف:در حالت طبیعی مقداری رادیکال آزاد در اثر فعالیت و متابولیسم سلولها تولید میشود که به وسیله عوامل آنتیاکسیدان آنزیمی و غیر آنزیمی خنثی میشود. از این رو دریافت آنتیاکسیدانها از منابع غذایی همیشه در تحقیقات تغذیه مورد توجه بوده است. به همین جهت مطالعه حاضر به بررسی اثرات آنتیاکسیدانی کروسین بر پروفایل ژنهای دخیل در سیستم آنتیاکسیدانی آنزیماتیک در سلولهای عضله پرداخته است. مواد و روشها:در این پژوهش سلولهای عضلانی C2C12 پس از کشت و چند مرحله پاساژ، به سلولهای میوتیوب تمایز داده شدند و تحت تیمار با غلظتهای مختلف کروسین (10، 25، 50 و 100 میکرومولار) به مدت 24 ساعت قرار گرفتند و نهایتاً میزان بیان ژن آنزیمهای آنتیاکسیدانی (SOD1, SOD2, Gpx1, catalase) به روش Real-time PCR مورد سنجش قرار گرفت. یافتهها:کروسین به طور معنیداری سبب کاهش بیان ژنهای SOD2, Gpx1, catalase شد (05/0p<) و تأثیری بر میزان بیان ژن SOD1 نداشت. نتیجه گیری:یافتههای این مطالعه نشان داد که دریافت یک آنتیاکسیدان اگزوژن مانند کروسین احتمالاً با تقویت سیستم دفاع آنتیاکسیدانی غیر آنزیماتیک، میزان نیاز به بیان ژنهای آنتیاکسیدانی آنزیماتیک را کاهش میدهد. هر چند به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.