[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 20-11 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر قند خون، پروفایل چربی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
اکرم همتی پور ، شهرام مولوی نژاد* ، حاجیه شهبازیان ، اسعد شهرانی ، مریم پارسانهاد
دانشیار پرستاری، مرکز تحقیقات دیابت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران ، shahrambaraz@yahoo.com
چکیده:   (1591 مشاهده)
سابقه و هدف: آموزش بیمار یک بخش مهم در کنترل دیابت به شمار می‌رود. آموزش مجازی با استفاده از شبکه­های پیام­رسان موجب می‌شود بیماران به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را از راه دور دریافت کنند. با توجه به محبوبیت بالای شبکه اجتماعی واتساپ در ایران، این مطالعه با هدف تعیین تأثیر آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر قند خون، پروفایل چربی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی،90 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 بر اساس معیارهای ورود انتخاب و سپس به روش تصادفی بلوکی به دو گروه مداخله وکنترل تخصیص یافتند. برای گروه مداخله، به مدت 45 روز برنامه آموزش تغذیه با استفاده از تصاویر، فیلم و پوستر از طریق واتساپ ارائه شد. قند خون ناشتا، HbA1c، تری گلیسرید، کلسترول تام ، LDL ، HDL و کیفیت زندگی در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله مورد سنجش قرار گرفت. داده‌ها با نرم افزار  SPSS ویرایش 22 تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر تری­گلیسرید ( 008/0 P=) و کیفیت زندگی ( 0001/0P<) تأثیر داشته است اما بر قند خون ناشتا، HbA1c ، کلسترول تام، LDL و HDL  بی تأثیر بوده است( 05/0 P>). در زمان های مختلف تأثیر معنی‌دار بر HbA1c  مشاهده نشد _788/0p<).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر بیان کننده تأثیر آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر کاهش تری گلیسیرید خون و افزایش کیفیت زندگی بیماران دیابتی بوده است.
واژه‌های کلیدی: آموزش تغذیه، واتساپ، دیابت، کیفیت زندگی، قندخون، پروفایل چربی
متن کامل [PDF 610 kb]   (451 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/7/20 | پذیرش: 1400/12/2 | انتشار: 1401/4/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hemmatipour A, Molavinejad S, Shahbazian H, Shahrani A, Parsanahad M. The Effect of WhatsApp Nutrition Education on Blood Sugar, Fat Profile and Quality of Life in Patients with Type Diabetes 2. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2022; 17 (2) :11-20
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3392-fa.html

همتی پور اکرم، مولوی نژاد شهرام، شهبازیان حاجیه، شهرانی اسعد، پارسانهاد مریم. بررسی تأثیر آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر قند خون، پروفایل چربی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1401; 17 (2) :11-20

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3392-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645