[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 118-109 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کاربرد میدان الکتریکی ولتاژ بالا طی نگهداری بر کیفیت میوه انار (L.unica granatum)
سولماز عالی پور ، ناصر همدمی* ، محسن دلوی اصفهان ، سعیده فلاح-جوشقانی
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران ، hamdami@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (1167 مشاهده)
سابقه و هدف: روش‌های مختلفی برای کاهش تلفات در حین انبارداری میوه‌ها و سبزیجات به کار گرفته شده است که در میان آنها، کاربرد صنعتی میدان الکتریکی با ولتاژ  بالا مناسب‌تر به نظر می‌رسد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات میدان الکتریکی ولتاژ بالا (HVEF) بر چهار ویژگی اصلی کیفی انار (Punica granatum L.) در طول انبارداری بود.
مواد و روشها: میوه­های انار در معرض میدان الکتریکی با قدرت 2 و 4 کیلو ولت بر سانتی‌متر و اعمال میدان در روز اول انبارداری و در فواصل زمانی منظم طی انبارداری قرار گرفتند. ویژگی­های کیفی میوه از قبیل رنگ، بافت، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و سرعت تنفس در فواصل زمانی هر پانزده روز یکبار به مدت شصت روز ارزیابی شدند.
یافتهها: نتایج نشان دادند که سرعت تنفس میوه­های انار با افزایش زمان ذخیرهسازی کاهش یافت و نمونه­های تیمار شده با میدان الکتریکی سرعت تنفس کمتری نسبت به نمونه کنترل داشتند. شاخص روشنایی پوست انارهای تیمار شده تحت میدان الکتریکی بیشتر از نمونه کنترل بود (05/0p<) و نیروی لازم برای فشردن دانه­های انار­ تیمار شده تحت میدان الکتریکی طی انبارداری بیشتر از نمونه کنترل و نمونه­های تیمار شده با میدان الکتریکی تنها در روز اول انبارداری بود. همچنین نتایج نشان داد که اعمال میدان الکتریکی توانست فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه انار را در حین انبارداری افزایش دهد.
نتیجه گیری: قرار گرفتن میوه در معرض میدان الکتریکی با ولتاژ بالا می‌تواند موجب تحریک تولید آنزیم های بازدارنده گونه‌های فعال اکسیژن در سیستم دفاعی میوه انار ‌شود. علاوه بر این، این مطالعه اثربخشی تیمار میدان الکتریکی با ولتاژ بالا در نگهداری انار در مراحل پس از برداشت را ثابت کرد.
واژه‌های کلیدی: انار، نگهداری، میدان الکتریکی ولتاژ بالا، ویژگی های کیفی
متن کامل [PDF 612 kb]   (250 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1400/7/22 | پذیرش: 1400/12/21 | انتشار: 1401/4/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alipour S, Hamdami N, Dalvi-Isfahan M, Fallah-Joshaqani S. Effects of High-Voltage Electric Field Use on the Quality of Pomegranate Fruit (Punica granatum L.) During Storage. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2022; 17 (2) :109-118
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3395-fa.html

عالی پور سولماز، همدمی ناصر، دلوی اصفهان محسن، فلاح-جوشقانی سعیده. اثر کاربرد میدان الکتریکی ولتاژ بالا طی نگهداری بر کیفیت میوه انار (L.unica granatum). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1401; 17 (2) :109-118

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3395-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645