[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 1 - ( 1-1390 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 42-33 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی‌های شبه انتروسین‌های تولید شده توسط دو سویه از انتروکوکوس‌های جدا شده از شیرمیش و بز
لیلا یوسفی ، محمدرضا احسانی* ، محمدرضا فاضلی ، ناهید مژگانی ، حمید عزت پناه
چکیده:   (15957 مشاهده)
سابقه و هدف: شیر خام می‌تواند منبعی برای سویه‌های جدید باکتری‌های اسید لاکتیک تولیدکننده باکتریوسین با توانایی مهار میکروارگانیسم‌های نامطلوب باشد. این تحقیق با هدف جداسازی باکتری‌های اسید لاکتیکِ تولید کننده باکتریوسین از شیر خام میش و بز و تعیین ویژگی‌های باکتریوسین‌های جدا شده انجام گرفت. مواد و روش‌ها: به منظور جداسازی باکتری‌های اسید لاکتیک تولید کننده باکتریوسین 100 نمونه شیر میش و بز مورد بررسی قرار گرفتند. دو سویه انتخاب شدند و شناسایی آن‌ها بر اساس ویژگی‌های فنوتیپی در حد جنس صورت گرفت. برای بررسی ماهیت ترکیبات ضد‌‌ میکروبی دو سویه مورد نظر، عصاره کشت آن‌ها با آنزیم‌های مختلف تیمار شد. طیف بازدارندگی این ترکیبات با روش نشرحفره‌ای بررسی و پایداری آن‌ها در دماها و pHهای متفاوت تعیین شد. تخلیص نسبی ترکیبات ضد‌ میکروبی مورد نظر با آمونیوم سولفات و پلی اتیلن گلیکول (PEG) صورت گرفت و تیتر آن‌ها مشخص شد. وزن ملکولی این ترکیبات با روش SDS-PAGE تعیین و پایداری آن‌ها طی نگهداری در دمای ˚C 4 تخمین زده شد. یافته‌ها‌: دو سویه از انتروکوکوس (40Le و 50Le) در تکرارهای متعدد، فعالیت ضد‌ میکروبی بالایی از خود بروز دادند. حساسیت ترکیبات بازدارنده تولید شده توسط این سویه‌ها به آنزیم‌های پروتئولیتیک، تولید ترکیبات شبه انتروسین توسط این سویه‌ها را تأیید کرد. این ترکیبات روی لیستریا مونوسیتوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس اثر بازدارندگی داشتند. هر دو شبه انتروسین در pH3 تا 10 پایدار بودند و شبه انتروسین جدا شده از50Le به دمای بالا مقاوم بود. تخلیص نسبی هر دو ترکیب موجب افزایش تیتر و فعالیت آن‌ها شد. وزن ملکولی هر دو شبه انتروسین 24 تا 29 کیلو دالتون تخمین زده شد. این دو ترکیب، فعالیت خود را به مدت 28 روز در دمای ˚C 4 حفظ کردند. نتیجه گیری: با توجه به فعالیت ضد میکروبی و خصوصیات فیزیکی‌شیمیایی مطلوب شبه‌انتروسین‌های جدا شده، با مطالعه وسیع‌تر می‌توان از این ترکیبات به عنوان نگهدارنده‌های طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد. واژگان کلیدی: شبه انتروسین، انتروکوکوس، شیر، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز
واژه‌های کلیدی: شبه انتروسین، انتروکوکوس، شیر، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز
متن کامل [PDF 296 kb]   (2589 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1389/12/11 | انتشار: 1390/1/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi L, Ehsani M, Fazeli M, Mojgani N, Ezatpanah H. Characterization of enterocin-like substances produced by two strains of Enterococci isolated from ewe's and goat's milks. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6 (1) :33-42
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-455-fa.html

یوسفی لیلا، احسانی محمدرضا، فاضلی محمدرضا، مژگانی ناهید، عزت پناه حمید. بررسی ویژگی‌های شبه انتروسین‌های تولید شده توسط دو سویه از انتروکوکوس‌های جدا شده از شیرمیش و بز. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (1) :33-42

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-455-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 1-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645