[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 3 - ( 6-1390 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 84-75 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط اضافه وزن و چاقی با برخی مؤلفه‌های شیوۀ زندگی در دختران دانش‌آموز پایۀ سوم تا پنجم دبستان منطقۀ 6 آموزش و پرورش شهر تهران
مینا البرزی منش ، مسعود کیمیاگر* ، بهرام رشیدخانی ، سحر عاطفی صدرینی
چکیده:   (16960 مشاهده)
سابقه و هدف: اضافه وزن و چاقی کودکان به دلیل افزایش شیوع، یکی از مشکلات مهم بهداشتی و اجتماعی در سال‌های اخیر است که با چاقی بزرگسالی، بیماری‌های مزمن فیزیکی و روانی مرتبط است. یکی از عوامل مؤثر در اضافه وزن و چاقی کودکان، شیوۀ زندگی آنان است. هدف از این تحقیق، بررسی ارتباط چاقی و اضافه وزن در دختران دبستانی پایۀ سوم تا پنجم منطقۀ 6 آموزش و پرورش شهر تهران با برخی مؤلفه‌های شیوۀ زندگی بود. مواد و روش‌ها: این بررسی تحلیلی مورد- شاهدی با روش خوشه‌گیری یک مرحله‌ای تصادفی روی 314 دانش‌آموز دختر دبستانی پایۀ سوم تا پنجم منطقۀ 6 آموزش و پرورش تهران صورت گرفت. اطلاعات جمع آوری شده شامل این موارد بود: قد، وزن و محاسبه BMI ، میزان پول توجیبی دریافتی و مقدار صرف شده برای خرید تنقلات، ساعات بی‌تحرکی و تنقلات مصرفی در طی آن، میزان خواب شبانه‌روز، حذف وعده‌های اصلی غذایی، نوع میان‌ْوعده مصرفی در صورت حذف صبحانه، تعداد و نوع میانْ‌وعده در روز، نحوه طی کردن فاصله خانه تا مدرسه و اندازه‌گیری میزان فعالیت بدنی. روش‌های آماری شامل مجذور کای(آزمون فیشر)، من ویتنی، آزمون تعقیب توکی و رگرسیون لجستیک بود. یافته‌ها‌: از میان عوامل مورد بررسی، این عوامل به طور مستقیم با چاقی و اضافه وزن دختران دبستانی مورد بررسی ارتباط داشت: ساعات تماشای تلویزیون، ویدئو، سی‌دی و پرداختن به بازی‌های کامپیوتری در ایام هفته و آخر هفته، میزان پول توجیبی دریافتی و مقداری از آن که صرف خرید میانْ‌وعده و تنقلات می‌شود، تعداد بار و نوع تنقلات مصرفی هنگام فعالیت‌های بی تحرک، تعداد بار مصرف میانْ‌وعده در صبح و عصر، حذف وعده‌های اصلی غذایی و نوع میان‌ْوعده جایگزین صبحانه، میزان خواب در شبانه‌روز، مدت زمان پیاده‌روی جهت طی کردن فاصله خانه تا مدرسه و میزان فعالیت بدنی روزانه، به طور معکوس با اضافه وزن و چاقی در دختران مورد بررسی مرتبط بود. بین تعداد بار مصرف میانْ‌وعده بعد از شام و ساعات انجام تکالیف و چاقی و اضافه وزن در آنان ارتباطی دیده نشد. نتیجه گیری: چاقی و اضافه وزن در دختران مورد بررسی با برخی مؤ‌لفه‌های شیوۀ زندگی ارتباط داشت که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ساعات خواب، صرف تنقلات هنگام تماشای تلویزیون، سی‌دی و استفاده از کامپیوتر، حذف وعده غذایی صبحانه و شام، میزان پول توجیبی دریافتی و مقداری از آن که صرف خرید تنقلات شده اشاره کرد. هر چند که این ارتباط ممکن است مستقل نباشد. واژگان کلیدی: چاقی، اضافه وزن، دختران دبستانی، ساعات بی‌تحرکی، میانْ‌وعده، طول مدت خواب، وعده‌های غذایی
واژه‌های کلیدی: چاقی، اضافه وزن، دختران دبستانی، ساعات بی‌تحرکی، میانْ‌وعده، طول مدت خواب، وعده‌های غذایی
متن کامل [PDF 228 kb]   (3967 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1390/6/13 | انتشار: 1390/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alborzimanesh M, Kimiagar M, Rashidkhani B, Atefi- Sadraini S. The relation between overweight and obesity with some lifestyle factors in the 3rd – 5th grade primary schoolgirls in Tehran City 6th district. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6 (3) :75-84
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-550-fa.html

البرزی منش مینا، کیمیاگر مسعود، رشیدخانی بهرام، عاطفی صدرینی سحر. ارتباط اضافه وزن و چاقی با برخی مؤلفه‌های شیوۀ زندگی در دختران دانش‌آموز پایۀ سوم تا پنجم دبستان منطقۀ 6 آموزش و پرورش شهر تهران. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (3) :75-84

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-550-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( 6-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645