تأثیر تمرین استقامتی و مصرف پروتئین وی بر مقادیر آنزیمهای ضد اکسایشی و فشار اکسایشی در عضله قلبی موشهای صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب
|
حسین سلیمانی ، الهه طالبی گرکانی* ، علیرضا صفرزاده ![](./files/0allsites/images/pubmed20.png) |
دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، talebi_umz@yahoo.com |
|
چکیده: (3691 مشاهده) |
سابقه و هدف: پروتئین وی (WP) یکی از فرآوردههای شیر با خواص ضد اکسایشی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرین استقامتی و مصرف WP بر آنزیمهای ضد اکسایشی و فشار اکسایشی بافت قلب در رتهای تغذیه شده با غذای پرچرب میباشد.
مواد و روشها: در این تحقیق که از نوع تجربی بود چهل سر رت نر نژاد ویستار ابتدا بطور تصادفی به دو گروه کنترل نرمال
(C، 8سر) و غذای پرچرب (32 سر) و پس از 9 هفته گروه غذای پرچرب به 4 گروه مساوی شامل: کنترل (CF)، تمرین (TF)، پروتئین وی (WF) و تمرین+ پروتئین وی (TWF) تقسیم شد. تمرین شامل: دویدن روی تردمیل با سرعت 20 متر در دقیقه، 5 روز در هفته، برای 10 هفته بود. مقادیر پراکسیدهیدروژن (H2O2)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، سوپراکسیددیسموتاز(SOD) و کاتالاز (CAT) در بافت قلبی به روش الایزا اندازه گیری شد.
یافتهها: مقادیر بیشتری از ml/ng 12/164±5/561=H2O2 (005/0=P) و مقادیر کمتری از ml/ng 82/2± 74/18=GPX (001/0=P) و ml/ng 409/0±20/2= SOD (013/0=P) در گروه کنترل پرچرب، در مقایسه با گروه کنترل نرمال، مشاهده شد. سطوح GPX در گروه کنترل نرمال در مقایسه با گروههای WF و TWF پایین تر بود (05/0>P). مقادیر SOD و H2O2 در گروههای تمرین کرده نسبت به گروههای تمرین نکرده و در گروههای مکمل نسبت به گروههای بدون مکمل، بالاتر و پائین تر بود(05/0>P). سطوح CAT در این گروههای تغییر معنیداری نداشت (05/0<P).
نتیجه گیری: تمرین استقامتی و WP میتواند تعادل اکسایشی بافت قلبی رتهای تغذیه شده با غذای پرچرب را بهبود داده و به کنترل عوارض ناشی از غذای پر چرب در قلب کمک کند.
|
|
واژههای کلیدی: کاتالاز، سوپر اکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و پراکسید هیدروژن |
|
متن کامل [PDF 234 kb]
(1353 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1396/3/27 | پذیرش: 1396/6/15 | انتشار: 1397/4/26
|
|
|
|